K1 i Boks

Wilder otkrio velike novosti o pregovorima s Joshuom: ‘Radim na dogovoru za dva meča, vraćamo se u domovinu!‘

Deontay Wilder

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia
Osim meča u Saudijskoj Arabiji, ‘Brončani bombarder‘ tvrdi da s ‘AJ‘-em planira ukrstiti rukavice i na afričkom tlu

Nakon što je Anthony Joshua, prije nešto malo manje od dva tjedna, u londonskoj O2 Areni, nokautirao Roberta Heleniusa, fokus njega i njegovog tima u potpunosti je preusmjeren prema Saudijskoj Arabiji, odnosno prema potencijalnom meču s Deontayem Wilderom. U četvrtak je "AJ" govorio o dinamici pregovora za taj veliki teškaški obračun, a nedugu potom isto je učinio i "Brončani bombarder", s tim da je Amerikanac otkrio i neke nove momente u cijeloj priči.

"Joshua je sljedeći, jedva čekam tu borbu i vrlo brzo počinjem s pripremnim kampom. U narednom periodu bi trebalo biti i službeno potvrđeno, bit će to sjajna borba između mene i njega", rekao je Wilder u razgovoru sa sportskim novinarom Eliejem Seckbachom za YouTube kanal ES News, pa dodao:

"Ja, zapravo, radim na dogovoru za dvije borbe s Joshuom; jednu u Saudijskoj Arabiji, a drugu u Africi - vratit ćemo se u našu domovinu".

Wilder je i krajem prošle godine, u intervjuu za BBC, spominjao Afriku kao potencijalnu lokaciju održavanja meča između Joshue i njega, no tada je to bilo tek na razini ideje i njegove osobne želje, a čini se kako je sada stvar postala ozbiljnija i o njoj se intenzivno pregovara između dva tabora. Ako ti i takvi pregovori urode plodom prva bi borba, dakle, trebala biti uprizorena u prosincu ili siječnju u Saudijskoj Arabiji, nakon čega bi uslijedio revanš na afričkom kontinentu. Kao konkretna potencijalna lokacija nameće se Nigerija budući da i Joshua i Wilder svoje obiteljske korijene vuku upravo iz te afričke zemlje, no to je samo pretpostavka. Sve u svemu, u narednim bi mjesecima mogli gledati dvostruki teškaški spektakl čiji bi se drugi čin održao na afričkom tlu, a sama pomisao na takav rasplet budi uspomene na "Rumble in the Jungle"; antologijski okršaj Muhammada Alija i Georgea Foremana iz 1974. godine u Kinshasi, glavnom gradu tadašnjeg Zaira, odnosno, današnje Demokratske Republike Kongo. Razlika je, dakako, u vremenskom kontekstu i činjenici da su se Ali i Foreman borili za dvije svjetske titule (WBA i WBC), dok u okršaju Joshue i Wildera neće biti pojaseva na stolu, no to neće umanjiti interes publike koja bi zasigurno željela gledati obračun ove dvojice elitnih teškaša, osobito u zemlji njihovih predaka.

Linker
22. travanj 2024 03:35