K1 i Boks

Wilderov menadžer je optimističan: Evo kada smatra da ćemo Wildera i Joshuu gledati u ringu!

Deontay Wilder 

 ANGELA WEISS/AFP/Profimedia
Bit će to uistinu velika priredba i veliki meč, a obojica imaju motiva pobijediti i to atraktivno

Pobjeda nokautom nešto je što je bivšem prvaku Anthonyju Joshui bilo krucijalno protekle subote, a to je i uspio učiniti. Nokautirao je Roberta Heleniusa i tako došao do prve pobjede nokautom u skoro tri godine, tako da se vratio na stare staze kada je prekidima pobjeđivao protivnike.

Ono što ga sada čeka, barem dosta izgledno, jest okršaj protiv Deontayja Wildera. To će biti ogroman meč iako nikakav pojas nije u igri, a pobjeda bi obojicu mogla gurnuti u bubanj za titulu. Wilderov menadžer, Shelly Finkel, optimističan je oko toga kada bi smo Wildera i Joshuu mogli gledati među konopcima.

‘‘Optimističan sam oko toga da će Deontay i Joshua dogovoriti meč u ranoj fazi 2024. godine‘‘, kratko je Finkel rekao za Sky Sports.

Eddie Hearn veliki je zagovaratelj Joshuinog stilskog napretka, odnosno promjena koje su ga dovele do pobjede nad Heleniusom. Smatra kako će ga takve promjene dovesti i do pobjede nad Wilderom:

‘‘Mislim da on može pobijediti Deontayja Wildera lagano. Dobra stvar je što sada ima odboksanih sedam rundi protiv visokog protivnika koji udara jako zadnjom rukom. Teško je replicirati snagu koju ima Wilder, ali uvijek sam mislio da Joshua može Wildera nadboksati‘‘, rekao je Hearn.

Još je rekao kako će Joshua morati imati strpljiv pristup protiv Wildera jer su i sami svjesni snage koju posjeduje u toj desnici. Kako god, nadamo se da je Wilderov menažer u pravu i da ćemo početkom 2024. gledati ovaj okršaj. Bit će to uistinu velika priredba i veliki meč, a obojica imaju motiva pobijediti i to atraktivno.

Linker
29. travanj 2024 18:42