K1 i Boks

Wilderova ‘tvornica izlika‘ opet je na djelu: ‘Predugo je sjedio u kriokomori‘

Deontay Wilder

 Fayez NURELDINE/AFP/Profimedia
Menadžer Deontayja Wildera iznio je razloge Wilderovog lošeg nastupa

Deontay Wilder odličan je boksač, ali proteklih godina nerijetko je ismijavan od strane fanova, ponajviše zbog serije izlika kojima je pokušavao opravdati svoje poraze.

Svi se sjećaju Wilderovih optužbi na račun Tysona Furyja. ‘‘Bronze Bomber‘‘ je imao teoriju kako je Tyson Fury boksao s tupim predmetom unutar svojih rukavica i njegovi udarci zbog toga su radili puno veću štetu.

Dobro pamtimo i Wilderov kostim/oklop u kojem je kročio ka ringu ususret drugom meču. Deontay je kasnije isticao kako je kostim bio pretežak i oslabio je njegove noge uoči samog meča.

Gostujući kod Joea Rogana, američki teškaš tvrdio je kako se Fury ‘‘nekakvom ciganskom magijom‘‘ uspio pridići nakon nokdauna u prvom meču. Uistinu je impresivna kolekcija izlika koja proizlazi iz Wilderove ‘‘tvornice izlika‘‘.

Iako je Deontay nakon poraza od Josepha Parkera isticao kako ovaj put neće biti izlika te da je zasluženo poražen, ubrzo su pristigli razlozi za poraz od strane njegovog tima. Promotor Frank Warren razgovarao je sa Shellyjem Finkelom, jednim od Wilderovih menadžera, a Finkel je ovaj put iznio razloge Wilderove loše izvedbe.

‘‘Razgovarao sam sa Shellyjem Finkelom i oni (Wilderov tim) rekli su mi da je Wilder imao problem. Bio je u jednoj od onih kriokomora i predugo je sjedio unutra. Ne znam, očito je da će biti nekakvih izlika.‘‘, rekao je Warren, a po pitanju Wilderovog nastupa, Warren je bio kratak.

‘‘Mislim da je užasno izgledao. Joseph je s druge strane odradio jako dobar posao.‘‘, poručio je Frank u razgovoru za Talk Sport.

Kriokomora ili kriosauna tretman je koji u doslovnom prijevodu znači ‘‘hladna terapija‘‘, a radi se o tehnici u kojoj je tijelo nekoliko minuta izloženo ekstremno niskim temperaturama.

Wilder i njegov tim vjerojatno su najkreativniji tim po pitanju izlika za poraz, a možda je vrijeme da jednostavno priznaju kako Deontay nije imao svoj dan i protivnik je bio bolji.

Linker
20. travanj 2024 22:12