K1 i Boks

Woodley prezadovoljan ugovaranjem meča: ‘Najlakša borba i najveća zarada moje karijere‘

Tyron Woodley
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Izuzetno motiviran djeluje Tyron Woodley nakon ugovaranja meča protiv Jakea Paula

Tyron Woodley tijekom svoje MMA karijere nije bio baš omiljen borac. Rijetko koju borbu imao je fanove na svojoj strani, a i sam Dana White je izjavio kako je on čovjek koji je po prirodi jednostavno odbojan. Ali, sad je ugovorio borbu gdje će fanovi napokon biti na njegovoj strani. Jer on je onaj tko bi mogao iz svijeta borilačkog sporta izbaciti virus, kako su mnogi nazvali pojavu Jakea Paula.

Krajem kolovoza tražit će Woodley udarac kojim će ugasiti u "YouTuberskom" svijetu vrlo popularnog, ali u svijetu borilačkog sporta omraženog 24-godišnjaka. Odmah nakon što je borba službeno potvrđena, u kratkoj izjavi za ESPN potvrdio je svoje namjere:

"Ovo je najlakša borba i najveći honorar moje cijele karijere, sve u jednoj večeri. Zapravo, doveli su me da iznesem smeće i ne mogu dočekati ušutkati tu kujicu. Ovo radim za borilačku kulturu, cijelu MMA zajednicu i boksačku zajednicu. Lišit ću borilački sport tog tipa."

Kasnije je nešto više o tome svemu rekao tijekom "livea" na Instagramu. I činio se itekako motiviran prilikom da oduševi sve one kojima sama pojava Jakea Paula nije najbolje "sjela". A takvih je, kao što je već napomenuto, na globalnoj razini impresivno velik broj.

"Možete već zamisliti kako glava Jakea Paula pada s njegovog vrata. Neki ljudi nekako pričom sebe dovedu u situaciju iz koje ne mogu izaći. Moja je majka govorila da ne treba ustima pisati ček koji tvoja guzica ne može isplatiti. Upravo to se dogodilo ovdje. Srušit ćemo neke rekorde, a ja ću srušiti Jakea Paula. Slomit ću mu vilicu čim dobijem priliku. Spreman sam ispisati povijest, cijeli život želim boksati, ali nikad nisam. 2005. godine započeo sam s MMA-om jer sam mislio da sam prestar za krenuti u boks. Imao sam 23 godine i shvatio sam kroz MMA da sam sposoban hrvati, ali i udariti", izjavio je.

Woodley je na kladionicama trenutno autsajder, što je zapravo teško objašnjivo, a tečaj na njega zapravo još uvijek raste, što bi značilo kako dolaze visoke uplate na pobjedu Paula.

Tyron se mora što bolje pripremiti za ovaj meč i ne dopustiti Paulu da ga savlada. Za razliku od Bena Askrena, kojem je zapravo rijetko tko u potpunosti vjerovao, Tyron je čovjek koji je tijekom MMA karijere svoje protivnike nokautirao ili ih pobjeđivao na račun boksa. Pobjeda Paula bit će znak kako je mladi YouTuber zapravo uistinu dobar i talentiran boksač. No, neovisno o tome, kako netko tko se time bavi dvije godine može savladati vrhunskog borca koji je u sportu cijeli život? Ako se to dogodi, morat ćemo pronaći odgovor.

Linker
25. travanj 2024 18:29