Ostalo

Alvarez se obratio boksačima koji prozivaju MMA borce: ‘Rukavice i tenisice nabijte si u dupe!‘

Eddie Alvarez
 Jeff McIntosh/PA Images/Profimedia
Boks mečevi boksača protiv MMA boraca nešto su što ljuti bivšeg UFC-ovog i Bellatorovog prvaka

Ludnica koju su u svijetu borilačkog sporta stvorili braća Paul nikako ne jenjava. Zapravo, nakon ugovaranja boksačkog meča između Jakea Paula i Tyrona Woodleya o braći se priča više nego ikad. I razni borci ili osobe iz svijeta borilačkog sporta prokomentirali su ono što se događa.

Jedan od onih koji je osjetio potrebu izreći svoje mišljenje o svemu je bivši UFC-ov i Bellatorov prvak lake kategorije, Eddie Alvarez. Njemu se zapravo ne sviđa sama ideja da boksači prozivaju MMA borce te da tako MMA borci odlaze njima na njihov teren. On od istih traži hrabrost da se upute u okršaj po pravilima mješovite borbe. Svoje mišljenje sažeo je u objavi na Twitteru.

"Mi se borimo u ringovima, kavezima, krugovima i na tatamijima. Bilo gdje je dobro za nas. Ali, mi se borimo zapravo. Stavite deset boksača u ćeliju s deset MMA boraca, što mislite tko će živjeti, a tko će umrijeti? Slučaj zaključen. Skinite svoje rukavice i tenisice pa si ih nabijte u dupe!", glasio je status "Underground Kinga", borca koji trenutno nastupa u ONE Championshipu.

Eddieja očito posebno boli činjenica da MMA borci gube te ga je sigurno strah kako bi Woodley poraz odjeknuo u svijetu, ako se dogodi takav ishod, kojeg i kladionice trenutno smatraju vjerojatnijim. Bivši UFC prvak s četiri uspješne obrane titule poražen od čovjeka koji se boksom bavi dvije godine? Gadno, zar ne?

Što se tiče poznatih boksača koji su se oprobali u MMA-u, takvih je uistinu mali broj. Najpoznatiji je svakako James Toney, jedan od najboljih boksača 90-ih i 2000-ih godina. On se u UFC-ovom borilištu oprobao protiv Randyja Couturea te je neslavno završio. Poražen je prekidom nakon tri minute prve runde. Kickboksači su po tom pitanju puno hrabriji, a neki su napravili uistinu sjajne rezultate nakon što se je prebacili iz svog baznog sporta u MMA.

Linker
22. travanj 2024 12:10