K1 i Boks

Zhilei Zhang vjeruje da bi posjekotina bila bitan faktor u borbi: ‘Usyk bi ciljao to oko, opet bi se otvorila‘

Zhilei Zhang, Tyson Fury

 Adam Davy/pa Images/profimedia
18. svibnja je novi datum ove borbe, a Saudijci su u ugovore stavili klauzulu da ukoliko se bilo tko od navedene dvojice povuče, plaća 10 milijuna dolara kazne

Još uvijek se ne prestaje govoriti o Tysonu Furyju, odnosno sparingu između njega i hrvatskog teškaša Agrona Smakićija u kojemu je i zaradio svoju posjekotinu. Usykov tim ih optužuje da su to učinili namjerno, no to su već tvrdnje za koje nemaju dokaza i vjerojatno dolaze iz frustracije Furyjem.

Međutim, sveprisutni kineski teškaš Zhilei Zhang ponovno se javio i govorio o cijeloj ovoj situaciji, a sada je rekao kako smatra da bi ta posjekotina itekako imala utjecaja u samoj borbi jer bi Usyk gotovo sigurno gađao to oko:

‘‘Sada je teško reći kako bi posjekotina utjecala na samu borbu. Svaki borac je drugačiji i svima treba drugačiji vremenski period koji im treba da posjekotina zacijeli. No, mislim da Tyson Fury sada ima dovoljno vremena da se oporavi od toga i da opet krene sparirati. Da sam ja on, ovog puta bih pronašao pouzdane sparing partnere koji imaju razumijevanja‘‘, rekao je Zhang za Gambling.com.

‘‘Posjekotina bi bila faktor u borbi, pogotovo ako je to stara posjekotina koja se otvorila. Postoji mogućnost da se opet otvori. Usyk bi mogao ciljati to oko, no mogao bi očekivati da Fury razvije taktiku da zaštiti to oko. Posjekotina je svakako zanimljiv element u toj borbi‘‘, pojasnio je.

18. svibnja je novi datum ove borbe, a Saudijci su u ugovore stavili klauzulu da ukoliko se bilo tko od navedene dvojice povuče, plaća 10 milijuna dolara kazne. Možda je to jedini način da se ovu dvojicu konačno natjera u ring, odnosno, onoga koji konstantno uzrokuje probleme.

Linker
30. travanj 2024 04:05