K1 i Boks

Zhilei Zhang je samopouzdan: ‘Lijevom rukom sam povrijedio Hrgovića, tako da mogu svakoga‘

Hrgović vs. Zhang

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Tvrdi kako je njega nemoguće odvesti u ‘‘duboke vode‘‘ jer je spreman za svih 12 rundi

Zhilei Zhang je doslovno ‘‘preko noći‘‘ postao prava zvijezda u svijetu teškaškog boksa. Prošle je godine izgubio od našeg Filipa Hrgovića odlukom sudaca, ali se itekako vidjelo o kakvom se tu boksaču radi. Bez obzira što ima 39 godina, ovog mjeseca je pobijedio Joea Joycea i nanio mu prvi poraz u profesionalnoj karijeri.

Početkom ovog tjedna Zhang je rekao kako je u pregovorima s Usykom oko njihovog međusobnog meča, a kredibilitet za to mu daje privremena titula u teškoj kategoriji po WBO-u. Iako se taj meč sada vjerojatno neće dogoditi, Zhang je i više nego samouvjeren u svoje vještine:

‘‘Meni je vrlo lagano pogađati tom ljevicom. Hrgovića sam teško povrijedio s njom i kada malo bolje pogledam, svakoga mogu s tim udarcem pogoditi. Mogu ju vidjeti kako dolazi, ali izbjeći ju ne mogu‘‘, rekao je Zhang za Boxing Social.

‘‘Imam osjećaj da su ljudi preispitivali moju kondiciju i izdržljivost nakon meča s Hrgovićem, ali ja mislim da sam i tada imao uspješan kamp. Moj kondicijski trener i moj boksački trener su sve to vodili. Znam da me Joyce u borbi htio odvesti u duboke vode i tamo me utopiti, ali ja sam ovdje. Možeš me pokušati utopiti kad god želiš, ali ja sam spreman za svih 12 rundi‘‘, dodao je.

Kao što smo već i napisali, meč protiv Usyka nije izgledan u ovom trenutku jer se uvelike govori kako će protiv prvaka sada priliku dobiti Daniel Dubois. Ukoliko se Zhangu ne da toliko dugo čekati, Hrgović mu se odmah nakon pobjede nad Joyceom ponudio za revanš. Vjerujemo kako bi svi za to bili zainteresirani.

Linker
24. travanj 2024 04:41