K1 i Boks

Zhilei Zhang pokušava doći do meča karijere: ‘Idemo, Tysone! Bit ću spreman za sedmi mjesec‘

Zhilei Zhang (lijevo) i Tyson Fury (desno)

 Screenshot (youtube, Frank Warren‘s Quensberry Promotions; High Performance)
Odlični kineski teškaš ‘‘dobio je krila‘‘ nakon sjajne pobjede nad Joeom Joyceom sredinom prošlog mjeseca

‘‘Imam neke ogromne, ogromne vijesti.‘‘, izjavio je Tyson Fury prije desetak dana putem svog Instagram ‘‘storyja‘‘, a dodao je kako će uskoro objaviti datum ‘‘ogromnog meča‘‘. Očekivali smo da bi to moglo doći kroz narednih nekoliko dana nakon objave videa, ali još uvijek čekamo otkrivanje te informacije.

Eddie Hearn je nedugo poslije za Boxing Social otkrio kako ćemo Furyja vjerojatno gledati u meču protiv Andyja Ruiza, a ulog će biti WBC-ova titula svjetskog prvaka koju drži Tyson Fury. Niti jedna strana nije potvrdila navode Hearna koji nije promotor niti jednom od te dvojice boksača, ali sigurno je jako dobro upućen u zbivanja pri vrhu teške kategorije, jer ipak zastupa Anthonyja Joshuu.

Dok se čeka Furyjevav potvrda sljedećeg nastupa, još jedan teškaš se oglasio i prozvao Furyja da se obračunaju već u sedmom mjesecu ove godine. Radi se o sve glasnijem Zhileiju Zhangu koji uživa veliku pažnju nakon što je protekli mjesec porazio do tada neporaženog Joea Joycea.

‘‘Upravo sam se vratio sa svog odmora i svjež sam. Vjerujem da je moj tim već stupio u kontakt s Furyjevim timom. Idemo, Tysone! Ako ciljaš na srpanj (sedmi mjesec), bit ću spreman za srpanj.‘‘, poručio je Zhang putem IFL TV-a.

Zhang od sredine prošlog mjeseca i pobjede nad Joyceom drži WBO-ovu titulu privremenog prvaka u teškoj kategoriji. Kinez iza sebe ima 25 pobjeda, jedan poraz i jedan remi, a jedini poraz upisao je u osmom mjesecu prošle godine. Tada ga je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Filip Hrgović.

Silno se Zhang nada obračunu s Tysonom Furyjem jer je uvjeren da vidi određene slabosti koje može iskoristiti. Ipak, puno realnije opcije za Zhanga su revanš protiv Joea Joycea ili protiv našeg Filipa Hrgovića. Koliko god Zhang smatrao da je zaslužio pobjedu nad Hrgovićem, službeni rezultat govori drukčije i možda je sada idealna prilika da odrade revanš i dokažu tko je bolji od njih dvojice.

Linker
20. travanj 2024 01:27