Regija

Filip Hrgović puca od samopouzdanja: ‘Doći ću u Peking i nokautirat ću Zhanga pred milijardu Kineza‘

Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Hrvatski teškaš počeo je raditi na svojoj promociji i čini se da mu zasad jako dobro ide

Mnogi su uživali u izvedbi Zhileija Zhanga proteklog vikenda u Londonu. Iskusni kineski boksač totalno je nadboksao favoriziranog Joea Joycea i došao je do pobjede u šestoj rundi borbe. Među onima koji su ponajviše uživali sigurno je i naš Filip Hrgović.

‘‘El Animal‘‘ je u osmom mjesecu prošle godine porazio Zhileija Zhanga jednoglasnom odlukom sudaca nakon 12 rundi sjajne borbe. Međutim, Hrgović nije dobio niti približno poštovanja koliko je zaslužio za taj meč.

Mnogi smatraju da nije niti zaslužio pobijediti, a oni koji ga vide kao pobjednika, nisu davali pretjeranu težinu toj pobjedi, jer Zhanga nisu smatrali elitnim boksačem teške kategorije. Joe Joyce je s druge strane bio top 5 teškaš svijeta u očima mnogih, a neki su išli još dalje svrstavajući ga među tri najbolja teškaša današnjice. Ispostavilo se da je Zhilei Zhang osjetno bolji boksač od Joycea, a Hrgović je za IFL TV iskazao svoje oduševljenje takvim raspletom.

‘‘Iskreno, sretan sam zbog ove borbe. Zhang je pokazao da je ozbiljan boksač. Puno su me kritizirale nakon pobjede nad njim u tijesnom meču, ali dobio sam ga na svim sudačkim karticama. Sada je on pokazao da je ‘prava stvar‘. Došao je u London i uništio je Joea Joycea. Znao sam da će Joe (Joyce) imati problema s njim i bio sam iznenađen jer je Joe uopće pristao na taj meč, iako je bio u poziciji WBO-ovog obveznog izazivača za svjetsku titulu. Kapa dolje na tome, ali odmah sam znao da će to biti težak meč za Joea.‘‘, započeo je Filip, a potom se dotaknuo kritika da je ‘‘nezasluženo slavio‘‘ u meču protiv Zhanga.

‘‘Nema šanse da me pobijedio. Pogledajte borbu ponovno, prebrojte udarce i bodove. Bacio sam preko 700 udaraca u toj borbi, a on je bacio oko 300. Nema šanse da me porazio. Dobio sam borbu na sve tri sudačke kartice, slavio sam jednoglasnom odlukom sudaca. Bio je to tijesan meč i ne mogu reći da sam ga uvjerljivo porazio, ali čisto sam pobijedio. Uzeo sam osam rundi, a on je osvojio četiri runde i imao je taj nokdaun u prvoj rundi. Prije te borbe moj je otac preminuo, nekoliko mjeseci prije meča. Bio sam jako povezan s ocem i to su bili najgori trenuci mog života. Nisam bio na svom maksimumu u toj borbi, nisam se dobro osjećao kroz cijeli trening kamp zbog smrti mog oca. Čak i na svoju najlošiju večer, porazio sam tipa koji je upravo porazio Zhanga. Svijet sada može shvatiti kako stoje stvari. Ja u sljedećim mečevima mogu biti samo bolji, jer prošao sam kroz najgori period svog života. Mnogi govore da je pobjeda kontroverzna, ali ja bih mu htio pružiti revanš. Neka se malo odmori, pa krajem godine možemo odraditi revanš. Što kažete na to? Doći ću Peking i porazit ću ga pred milijardu Kineza. Što kažete na to?‘‘, poruka je vrlo dobro raspoloženog i samouvjerenog Hrgovića.

Ranije danas pisali smo vam o tome kako je Hrgović opleo i po Franku Warrenu, promotoru Joea Joycea, Tysona Furyja, Daniela Duboisa i mnogih drugih velikih boksača. Warren je kritizirao Hrgovića tijekom prošlog tjedna, a izjavio je da jedino Hrgović i njegov tim vjeruju da je Filip porazio Zhanga. Očito Hrgović želi maknuti sve nedoumice i spreman je dokazati da je bolji boksač od Zhanga.

‘‘Kunem se imenom svog oca da ću otići u Kinu i nokautirat ću ga. Porazio sam ga na svoju najgoru noć, a budem li imao svoju najbolju večer, on (Zhang) neće izaći iz šeste runde. Nije sve na meni u ovoj priči, znate da imam promotore i menadžere, ali ako pitate mene, doći ću u Kinu i nokautirat ću ga krajem ove godine.‘‘

‘‘El Animal‘‘ i dalje čeka svoj sljedeći nastup, a konkretnih informacija nema

Filipa u ringu nismo gledali od osmog mjeseca prošle godine i nastupa u Saudijskoj Arabiji. Tada je Hrgović porazio Zhanga, uzeo je kraći odmor i potom se vratio pripremama. Šuškalo se o meču protiv Andyja Ruiza koji je imao šansu boksati protiv Hrgovića za IBF-ovu titulu privremenog prvaka, ali Ruiz svoj put do titule planira graditi preko WBC-a i potencijalnog meča protiv Deontayja Wildera. Hrgović se nakon dugih priprema vratio kući u Zagreb, a nikakav meč nije niti odradio. Zasad nema naznaka da će ga uskoro i odraditi.

‘‘Čekam svoj sljedeći nastup. Ne znam s kime ću se boriti. Nisam siguran hoće li se Usyk boriti protiv Duboisa, je li Dubois ozlijeđen ili ne. Ako se taj meč ne dogodi, sljedeći sam na redu za Usyka, ali ako ne dobijem meč protiv Usyka, borit ću se za IBF-ovu privremenu titulu svjetskog prvaka. Trenutno nemam potpisan ugovor za meč, a nadam se će da to biti uskoro odrađeno. 30 mi je godina, smatram da se mogu nositi s najboljima i želim se boriti. Puno je politike i lobija u svemu ovome, ali ništa ne može slomiti moj duh. Ostat ću fokusiran i moja će prilika doći. Zhang je svoju priliku dočekao s 39 godina i sada je postao zvijezda s ovom pobjedom protiv Joycea. Tko god je skroman i naporno radi, kad-tad će dobiti svoju priliku. Ja dolazim iz Hrvatske, male države i malog tržišta. Sve ide u korist američkim i britanskim boksačima, a kad dolazite iz manje države, nitko ne brine za vas, puno nam je teže. Ali ništa ne može slomiti moj duh i moje vrijeme će doći.‘‘, objasnio je je ‘‘El Animal‘‘.

Imenovao je nekoliko boksača s kojima bi rado boksao

Hrgović se često muči i s pronalaskom protivnika. Svjesni su svi teškaši da Filip predstavlja nevjerojatno težak izazov unutar ringa, ali meč protiv njega ne donosi veliku zaradu, niti donosi svjetsku titulu. Sve to zajedno u kombinaciji čini Hrgovića jednim od najnepoželjnijih protivnika pri vrhu teške kategorije i nije lako njemu, kao ni njegovom timu. Zhilei Zhang ipak bi trebao biti zainteresiran za revanš, a tome se nada i Hrgović. Na upit voditelja s IFL TV-a da navede trojicu boksača s kojima bi najradije boksao u periodu koji slijedi, Hrgović je rekao:

‘‘Želim revanš protiv Zhanga ove godine ili bilo kad, ali želim taj revanš. Na mojoj listi želja bio je i Joe Joyce jer me porazio u amaterima, ali sada je izgubio i više nije tako interesantan. Zhang je broj jedan na mojoj listi želja, jer želim da sve bude čisto. Želim ga nokautirati i začepiti usta svima. Puno je velikih imena, Joshua je sjajan meč za mene, a želim se boriti i protiv Usyka, Furyja, Franka Sancheza također. Htio bih se boriti i protiv Martina Bakolea, puno je dobrih imena i izazova za mene. Vjerujem da ako pružim svoj najbolji nastup, mogu poraziti bilo koga, ali boks je nepredvidiv, a budućnost će pokazati tko je ‘prava stvar‘, a tko ne. Čvrsto vjerujem u svoje sposobnosti.‘‘

Vidi se da Filip Hrgović uživa u svoj pažnji koju napokon dobiva, a njegov kompletan intervju za IFL TV pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
09. travanj 2024 02:43