K1 i Boks

Zhangov trener tvrdi da još uvijek nismo vidjeli najbolje od njega: ‘Revanš Joyceu ne bi donio ništa dobro‘

Zhilei Zhang 

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
Vrlo su male šanse da odmah gledamo revanš ove dvojice teškaša, a i sam Zhieli je rekao da ga sada zanima samo svjetska titula

Teško je u potpunosti opisati popularnost koju je Zhilei Zhang doživio nakon nedavne pobjede nad Joeom Joyceom. Iako je u taj meč ušao kao autsajder, u potpunosti je neutralizirao Joycea te ga na kraju i pobijedio prekidom u šestoj rundi. Bila mu je to najveća pobjeda do sad, a tu je i osvojio WBO privremenu titulu.

Iako je od našeg Filipa Hrgovića izgubio, Zhang je jedan od idućih pretendenata na titulu. To samo pokazuje kako se u boksu sve može promijeniti jednim nastupom, a Zhangov trener Shaun George smatra da glavninu toga od Zhanga još nismo ni vidjeli:

‘‘Zhilei je u toj borbi bio uzbudljiv i uistinu je uživao. No, on nikada nije javno iznio naš plan za taj meč. Nije pokazao sve što zna. Ovo još uvijek nije najbolje što smo vidjeli od Zhanga, a revanš bi Joyceu donio samo loše stvari. Ništa mu nije mogao. Možda da pronađe novog trenera ili nešto. Joyce je dobar dečko i dobar natjecatelj, ali Zhileija nikad neće pobijediti‘‘, rekao je George za BoxingScene.

‘‘Mislim da će Joe pobijediti sljedeći meč jer je on jako kompetitivna osoba, ali na njegovom je timu da ga zaštiti. Ako baš tako jako želi revanš, Zhilei neće izbjegavati nikoga i uvijek će ispuniti svoje obaveze. Ako Joe želi aktivirati klauzulu o revnašu, onda to učinimo što prije‘‘, dodao je.

Vrlo su male šanse da odmah gledamo revanš ove dvojice teškaša, a i sam Zhieli je rekao da ga sada zanima samo svjetska titula. No tko zna, već smo se puno puta uvjerili da je u boksu sve moguće.

Linker
26. travanj 2024 09:45