K1 i Boks

Zhilei Zhang poručio Furyju da je sramota za boks: ‘Borit ćeš se s početnikom koji nikad nije bio u ringu‘

 Zhang Zhilei 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Upravo je Zhang primjer pravog boksača koji prihvaća rizike i teške mečeve te ne kalkulira previše

Bez obzira na sve kritike, Tyson Fury će se boriti protiv Francisa Ngannoua u desetom mjesecu ove godine, a dojam je kao da nema podršku borilačke javnosti za takve mečeve. To je s razlogom tako jer uistinu gubi vrijeme i fanove uskraćuje za velike mečeve koje današnji boks može ponuditi.

Jedan od Furyevih kritičara je i kineski teškaš i Hrgovićev posljednji protivnik, Zhilei Zhang. Zhilei dijeli gore navedeno mišljenje te smatra kako Fury ovakvim mečevima iskazuje nepoštovanje prema boksu, a Ngannoua je nazvao početnikom jer mu je ovo prvi profesionalni meč:

‘‘Moj tim je bio u razgovorima s timom Tysona Furyja, a bili smo blizu dogovora te borbe prije nego što je Joyce aktivirao klauzulu o revanšu. Vjerujem da će se borba s Furyjem dogoditi, na ovaj ili na onaj način‘‘, rekao je Zhang za Standars Sport.

‘‘Kada samo pogledate Tysona Furyja – izbjegao je Joshuu, izbjegao je Usyka. Izabrao je boriti se s nekim tko nikada prije nije bio u ringu. Ngannou je početnik koji tek ulazi u profesionalni boks. Da, on je UFC prvak i zbog toga ga poštujem, ali kada uđe u ring će biti druga priča. Mislim da je Tyson Fury sramota za današnji boks, srami se‘‘, dodao je.

Upravo je Zhang primjer pravog boksača koji prihvaća rizike i teške mečeve te ne kalkulira previše. Ide na najjače protivnike i pruža odlične nastupe, što se nažalost više ne može reći za Furyja koji je očito sportski motiv u potpunosti izgubio. Umjesto protiv Usyka ćemo ga gledati protiv Ngannoua koji je u boksu početnik i bez ikakvog iskustva.

Linker
02. svibanj 2024 09:44