K1 i Boks

Frazer Clarke upozorio Tysona Furyja: ‘Ako te Ngannou nokautira to će biti katastrofa za boks‘

Frazer Clarke  

 Adam Davy/PA Images/Profimedia
I dalje svi napominju da je jedan udarac u teškoj kategoriji dovoljan

Mnogi fanovi su zamjerili Tysonu Furyju što je odabrao lakši put u vidu bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua umjesto da je postigao kompromis i dogovorio borbu protiv Oleksandra Usyka za ujedinjenje svih pojaseva u teškoj kategoriji. Brončani Olimpijac i vlasnik skora 7-0 u profesionalnom bosku, Britanac Frazer Clarke, izrazio je zabrinutost činjenicom da u teškoj kategoriji udarač kao što je Francis Ngannou uvijek ima šansu, te da bi to bila katastrofa za boks ako bi tu šansu uspio iskoristiti.

"Fury je jedna velika ličnost i sjajan borac, on nadležna boksačka tijela mota oko maloga prsta. On radi ono što je njega volja i nije ga briga. Zaradit će jako puno novaca, ali fanovi su sve to prozrijeli." - napisao je Clarke za Metro kolumnu.

"Sada kada sam to rekao, želim mu sve najbolje i nemoj slučajno dopustiti Francisu da zada udarac u tvoju bradu i da te uspava jer bi to moglo biti katastrofalno za boks. Svi znamo da on može udariti, a ako si u formi i imaš snagu u udarcu, u teškoj kategoriji ćeš uvijek imati dobru šansu da pobijediš bilo koga. Jer ako taj jedan udarac sjedne, može te poslati na spavanje."

To je naravno ono čega se pribojava čitava boksačka javnost. Iako je Tyson Fury apsolutni favorit na papiru, ovo je ipak teška kategorija gdje jedan udarac predstavlja puno više nego li je to u nižim kategorijama. Ako je netko bio poznat u UFC-u kao nokauter onda je to Francis. Još nije skroz poznato hoće li ulog meča biti titula, ali kako god bilo, eventualni Furyjev poraz bio bi teški udarac za profi boks.

Linker
02. svibanj 2024 01:30