K1 i Boks

Zhilei Zhang prognozirao okršaj između Joshue i Duboisa: ‘Filipa Hrgovića prekrasno je nokautirao, šokirat će svijet!‘

Filip Hrgović vs. Zhilei Zhang

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dubois je uistinu pokazao napredak u posljednjim mečevima, no Joshua će mu vjerojatno biti najveći zalogaj od borbe s Usykom

Ovoga mjeseca, teškaški boks u velikom stilu vraća se u Englesku. Anthony Joshua i Daniel Dubois pred domaćom publikom borit će se za Duboisov pojas prvaka prema IBF-u, a čak i da pojas nije u igri, zasigurno bi oba boksača bila silno motivirana za pobjedu u ovom meču.

Joshuin plan je jasan; osvojiti IBF-ovu titulu i boriti se s pobjednikom između Furyja i Usyka za titulu apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, dok s druge strane, Dubois želi pobjedu nad tako velikim imenom i to još u borbi za pojas. Mnogi ga sada nazivaju prvakom ‘‘na papiru‘‘, no, izgleda da to samo dodatno motivira Duboisa.

Svoje mišljenje o ovom teškaškom okršaju, dao je i Zhilei Zhang. Na iznenađenje mnogih, on je kao pobjednika ovog meča prognozirao Duboisa, a evo što je rekao zašto smatra da će mlađi borac pobijediti:

‘‘Ja osobno favoriziram Daniela Duboisa i mislim da će ovo izvući zato što je u velikom naletu. On je mlad, on je gladan, ima tu neku vatru u sebi. Nedavno je predivno nokautirao Filipa Hrgovića tako da jako vjerujem u njega kao autsajdera. Doslovno smo tri tjedna od toga i ja vjerujem da će šokirati svijet‘‘, rekao je Zhang u razgovoru za Boxnation.

Dubois je uistinu pokazao napredak u posljednjim mečevima, no Joshua će mu vjerojatno biti najveći zalogaj od borbe s Usykom. U svim tim mečevima je dokazao da može, a hoće li srušiti Joshuu pred prepunim Wembleyjem i tako zaraditi epitet punopravnog prvaka prema IBF-u, saznat ćemo za nešto više od dva tjedna.

Linker
10. rujan 2024 12:18