K1 i Boks

Daniel Dubois upozorio Usyka: ‘Imamo nedovršenog posla. Međutim, on se uvijek može vratiti u kruzer kategoriju‘

Oleksander Usyk vs. Daniel Dubois

 Pawel Andrachiewicz/Zuma Press/Profimedia
Ukoliko želi razmišljati o revanšu s Usykom, prvo na prepunom Wembleyju mora pobijediti Anthonyja Joshuu

Malo koja borba izazvala je toliko kontroverzi u posljednje vrijeme kao ona između Daniela Duboisa i Oleksandra Usyka. Dubois je pogodio prvaka u dosta rubno mjesto, a mjesecima se pregledavalo i vijećalo o tome je li udarac bio legalan ili je pak završio na Usykovu međunožju.

Usyk je na kraju ipak pobijedio nokautom u devetoj rundi, a Dubois i njegov tim i dan danas tvrde kako je udarac bio u potpunosti legalan i kako je Daniel trebao pobijediti. Duboisa sada očekuje okršaj s Joshuom, a nije propustio priliku prisjetiti se Usyka i poslati mu poruku:

‘‘Definitivno se moram vratiti u ring s njim i razjasniti što je pravo, a što krivo. Definitivno postoji nedovršen posao između mene i Usyka i to je veliki dio u ovom mom usponu. Bio sam na mračnom mjestu prije ovoga i sada dolazim na svjetlo, trebam ponovno tu borbu. On je prije bio u kruzer kategoriji i siguran sam da se tamo može i vratiti, ali vidjet ćemo kako će se budućnost odigrati‘‘, rekao je Dubois u razgovoru za Sky Sports.

Otkrio i koju je lekciju posebno naučio iz te borbe:

‘‘Jednostavno moram krenuti. Kao što moj otac kaže uz ring, ‘nemoj čekati, nemoj čekati‘! Jednom kada krenem bacati prema njima, oni se moraju braniti. Napad je najbolja obrana, tako da sam se naučio boriti napadajući‘‘, zaključio je.

Ukoliko želi razmišljati o revanšu s Usykom, prvo na prepunom Wembleyju mora pobijediti Anthonyja Joshuu. Je li Dubois dorastao takvom zadatku i je li dovoljno dobar da sruši nekadašnjeg vladara, saznat ćemo za dva tjedna.

Linker
07. rujan 2024 12:22