K1 i Boks

‘Znam da će ovo zvučati ludo, ali želim vidjeti može li Oleksandr Usyk slomiti Francisa Ngannoua‘

Oleksandr Usyk

 AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
Kamaru Usman priželjkuje boksački okršaj apsolutnog teškaškog prvaka i kamerunskog nokautera

Krajem listopada prošle godine, Francis Ngannou odradio je prvi profesionalni boksački meč u karijeri, dobrano namučio Tysona Furyja i na koncu izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Četiri i pol mjeseca kasnije, ponovno je ušao u ring i doživio težak nokaut od Anthonyja Joshue. Ako se pita, međutim, Kamarua Usmana, bivši UFC-ov prvak teške kategorije u svom sljedećem boksačkom meču rukavice bi trebao ukrstiti s - Oleksandrom Usykom.

"Vještine plaćaju račune. Usyk nije fizički najveći teškaš, on nije ni najjači udarač, ali njegove vještine plaćaju račune. Znam da će ovo zvučati ludo i da će mnogi imati nešto za reći o tome, ali volio bih ga vidjeti kako se bori s Ngannouom. Želim vidjeti njegovu vještinu i u tom meču", rekao je Usman u svom "Pound 4 Pound" podcastu pa nastavio:

"On je školovao druge dečke, ali Francis je najveći udarač na svijetu. Želim vidjeti može li Usyk slomiti takvog tipa, školovati ga i stvarno pokazati boksačke vještine. To je razlog zašto bih volio vidjeti taj meč".

S obzirom na dva vezana poraza, objektivno, nema smisla da kamerunski nokauter u svom trećem meču dijeli ring s apsolutnim teškaškim prvakom, no s obzirom da u borilačkom sportu komercijalni potencijal diktira praktično sva gibanja, nije nemoguće da u budućnosti doista gledamo 37-godišnjeg Kamerunca i 37-godišnjeg Ukrajinca među konopcima. Ono što, međutim, treba imati na umu jest da se Ngannou oporavlja od teške životne tragedije i da mu trenutačno zasigurno nikakvi mečevi nisu prioritet, pa ni meč s najboljim teškašem današnjice.

Linker
12. lipanj 2024 19:10