Ostalo

16-godišnja sestra ONE Championship prvaka ugovorila svoju prvu pro borbu

Victoria i Angela Lee
 Instagram
Nedavno najavljeni kontroverzan potez ONE Championshipa uskoro će postati realnost

Već prije nekoliko mjeseci, kada je objavljeno kako je 16-godišnja Victoria Lee postala članica ONE Championship promocije te kada je predsjednik azijsko borilačkog giganta najavio njen profesionalni debi, pojavilo se puno kritika onih koji smatraju kako netko prije navršenih 18 godina nema što raditi u profesionalnoj MMA borbi. Posebno ako su u pitanju djevojke. Kritike nisu rezultirala plodom, budući da je ONE objavio ugovaranje njene prve borbe.

Lee će nastupiti 26. veljače u Singapuru na ONE: Fists of Fury priredbi, gdje će se čekati borba atom kategorije protiv Susine Srisan, borkinje koja je već odradila dvije borbe u ONE-u te joj ukupni MMA omjer iznosi četiri pobjede i jedan poraz, a njega je doživjela od superzvijezde Stamp Fairtex. Ukratko, mladu Lee čeka borkinja koja se već testirala protiv najboljeg što promocija može ponuditi.

No, kako su promocije najavili, Victoria je veliki talent koji bi trebao nadmašiti svoju sestru Angelu i brata Christiana, oboje ONE Championship prvake te velike zvijezde. Uostalom, ona se smatra spremnom, a jednako to misle i roditelji, koji su zapravo stvorili ovu havajsko-singapursku borilačku obitelj, koja za sada ostvaruje fantastične uspjehe. Victoria je također do sada bila uspješna u amaterskom MMA-u, hrvanju i grapplingu, osvojivši gotovo sva natjecanja na kojima je nastupila.

Kakva će na kraju biti reakcija svijeta na borbu ove borkinje, koja još uvijek izgleda kao djevojčica, saznat ćemo već ovog mjeseca. Činjenica je kako je ovo zakonom dozvoljeno te kako je nerijetka situacija da se u Aziji borci profesionalno bore prije 18. rođendana. No, takvi su do sada većinom bili momci. Trebaju li pravila biti izjednačena ili za djevojke ipak malo drugačija i prilagođena, prepuštamo vama na sud.

Linker
23. travanj 2024 17:21