Ostalo

(VIDEO) Zastrašujući ‘Reug Reug‘ zaustavio Ngalanija; težak i rekordni nokaut u srpsko-ruskom okršaju

Oumar Kane i Alain Ngalani
 Screenshot (YouTube, ONE Championship)
Oumar Kane na sjajan se način predstavio fanovima singapurskog ONE Championshipa

Oumar 'Reug Reug' Kane uspješno je debitirao u kavezu ONE Championshipa i u petak krajem prve runde zaustavio kamerunskog veterana Alaina Ngalanija!

Dvoboj afričkih snagatora privukao je veliku pozornost, ponajviše zbog impresivnih građa ovih teškaša, a njihova borba završila je točno onako kako su i mnogi predvidjeli - bez čitanja sudačkih kartica.

28-godišnji 'Reug Reug' i njegov 17 godina stariji suparnik meč su otvorili s nekoliko razmijenjenih kickova, što se od iskusnog Ngalanija kao borca koji je u MMA stigao iz tajlandskog boksa i očekivalo. S druge strane, Kane se proslavio nastupima u senegalskom hrvanju, no u ovom je susretu pokazao određeni napredak i u svojoj igri na nogama.

Kako se radilo o dvoboju teškaša koji su kombinirano imali oko 230 kilograma, bilo je jasno da jedan udarac može presuditi meč pa smo tako u jednom trenutku gledali nešto oprezniji dio borbe na što je sudac i upozorio oba sudionika.

Nakon četiri minute Kane se konačno posvetio jednom rušenju te uspješno borbu preselio u parter i tamo kišom udaraca natjerao suca na prekid meča. Do kraja runde je u trenutku prekida ostalo nešto manje od pola minute.

Kane je nakon nastupa u Singapuru i dalje neporažen (2-0), dok je Ngalani pokvario omjer te sada kao MMA borac ima četiri pobjede, šest poraza i jedan 'no contest'.

Na istoj priredbi nastupio je i srpski borac Mihajlo Kecojević, no on je ispred sebe imao vrlo raspoloženog i opasnog WMC Muay Thai svjetskog prvaka Beybulata Isaeva. Službena stranica ONE Championshipa piše da je ruski predstavnik u ovom dvoboju slavio povijesnim "rekordno brzim nokautom u ONE Super Series poluteškoj kategoriji". Da budemo precizniji, Isaev je Kecojevića zaustavio 82 sekunde nakon početka njihovog kickboxing okršaja.

Kane vs. Ngalani je prva, a Kecojević vs. Isaev treća borba po rasporedu*

Linker
18. travanj 2024 19:48