Ostalo

46-godišnji Mark Hunt ugovorio novi meč, boksat će na stadionu u Australiji

Mark Hunt i Paul Gallen
 screenshot/YouTube
Legendarni Mark Hunt vratit će se u borilište i to za veliki boksački ogled protiv Paula Gallena

Dvije godine nakon što ga posljednji put imali priliku gledati u nekoj borbi, Mark Hunt vratit će se u ring i to onaj boksački, u kojem nije nastupio punih 20 godina. "Super Samoan" je zapravo ugovorio meč o kojem se priča već otprilike godinu dana, ali pandemija je usporila njegovo ostvarenje. 16. prosinca borit će se protiv bivšeg ragbijaša i velike australske sportske zvijezde, Paula Gallena.

Meč će se održati na Bankwest stadionu u zapadnom Sydneyu, koji prima 30 tisuća gledatelja. Hunt i Gallen zapravo će biti glavna borba priredbe na kojoj će nastupiti i talentirani Tim Tszyu (16-0). Riječ je o 25-godišnjem boksaču i vlasniku WBO global titule polusrednje kategorije, koji je u kolovozu došao do rezultata karijere kad je savladao bivšeg svjetskog prvaka Jeffa Horna. Njemu će se suprotstaviti Bowyn Morgan (21-1).

Huntov protivnik imao je vrlo uspješnu ragbi karijeru, pred kraj koje je počeo boksati. Do sada je upisao devet pobjeda i jedan neodlučeni ishod iz studenog prošle godine, što mu je ujedno posljednji odrađen meč.

Hunt je u karijeri upisao dva nastupa u profesionalnom boksu. Iz 1998. godine ima poraz, a dvije godine kasnije odradio je neodlučen meč. Nakon toga se posvetio kickboxingu te je već iduće godine osvojio K-1 Grand prix titulu, a 2004. godine debitirao je u MMA-u. Njemu se u potpunosti posvetio 2008. godine. Dvije godine kasnije njegov ugovor pripao je UFC-u, koji ga je htio raskinuti, ali Hunt to nije prihvatio. Umjesto toga, nanizao je nekoliko pobjeda te došao do borbe za privremenu titulu, a s vremenom je postao i jedan od najplaćenijih boraca u promociji. Ipak, krajem 2018. godine istu je napustio, uz jako loše međusobne odnose te su od tada na sudu.

Linker
20. travanj 2024 09:32