Ostalo

A.J. McKee prepun je samopouzdanja: ‘Najbolji sam na svijetu u perolakoj kategoriji‘

A.J. McKee
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
26-godišnji američki borac prometnuo se vjerojatno u najveću zvijezdu Bellatora

Još od 2015. godine Bellator pažljivo gradi karijeru A.J. McKeeja. Svih 18 profesionalnih MMA borbi odradio je pod okriljem spomenute MMA organizacije, a svaki puta sudac je podizao njegovu ruku. Vrhunac dosadašnje karijere došao je danas, u ranim jutarnjim satima. McKee je ''giljotinom'' u prvoj rundi ugušio dotadašnjeg prvaka Bellatorove perolake kategorije Patricia ''Pitbulla'' Freirea. Izuzev pojasa prvaka, McKee je osvojio i Bellatorov Grand Prix za borce perolake kategorije, a uz to dolazi i nagrada od milijun američkih dolara. Njegov impresivni nastup iznenadio je i oduševio sve prisutne, no on tvrdi kako je i najavio spektakularnu pobjedu.

''Čovječe, ostvariti ovo na način na koji sam ja to napravio. Rekao sam vam da ću pobijediti sa stilom. Završio sam ga u prvoj rundi. Kad sam ga uzdrmao (high kickom), znao sam da se bliži kraj. Nakon tog kicka, pogodio sam ga aperkatom i vidio sam kako odustaje. Dodatna šteta nije mu bila potrebna, no sudac je rekao 'Nemoj prestajati udarati dok ti ja ne kažem.'. Iskreno, sanjao sam ovu borbu. Molio sam se i iste večeri imao sam viziju kako će se borba odvijati. Stoga sam znao da ću pobijediti, no to nije bila čudna stvar u tom snu. Možda je to bila titula lake kategorije koja mi se ukazala u snu. Ne znam, jednostavno uživam u ovom trenutku.'', izjavio je McKee koji očito želi napasti i titulu lake kategorije koju također drži Freire.

Novopečeni prvak čak se i dotaknuo osobnih planova po pitanju perolake kategorije, a čini se kako ne želi više skidati kilažu za tu kategoriju i stoga planira prelazak u višu kategoriju.

''Nastupati u perolakoj kategoriji nije lagana stvar. Možda odradimo neke super-borbe, no manje-više sam gotov s ovom kategorijom i preći ću u laku kategoriju. On ('Pitbull') je bio najbolji borac te kategorije, više nije. Dugo vremena govorio sam da će se ovo dogoditi. Ljudi sada vide i vjeruju u to što sam govorio. Ja sam najbolji borac perolake kategorije na svijetu, nebitno pričamo li o UFC-u, ONE FC-u ili PFL-u. Nije me briga o kome pričamo.''

A.J. McKee izuzetno je zainteresiran za dokazivanje protiv boraca iz ostalih organizacija. Međusobne borbe boraca iz različitih promocija nerijetko su se viđale, no UFC nažalost nikada nije podupirao takvu ideju niti su trenutno zainteresirani za takva uparivanja boraca. McKee se ipak nada obračunima protiv boraca iz drugih organizacija.

''Imam jedan milijun američkih dolara na svom računu i spreman sam im ih uložiti na sebe u borbi protiv bilo koga. Siguran sam da Showtime i Bellator mogu nešto takvo dogovoriti. Hajdemo odraditi neke super-borbe. Idemo pokrenuti velike stvari. Promijenimo ovaj sport. Odavno to govorim, hajdemo ujediniti pojaseve.'', dodao je Bellatorov neporaženi prvak perolake kategorije na konferenciji za okupljene medije nakon Bellator 263 priredbe.

Linker
23. travanj 2024 18:54