UFC

Cody Garbrandt spušta se u muha kategoriju, ugovorena mu prva borba

Cody Garbrandt
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘No Love‘ se već prošle godine trebao boriti za titulu najniže UFC-ove muške divizije

Nakon uvjerljivog svibanjskog poraza od Roba Fonta, Cody Garbrandt imao je jedan bitan komentar. Bivši prvak bantam kategorije zaključio je kako je za nastavak borbe u istoj suviše malen te da zbog toga ne može parirati nekim borcima. I to je, barem u usporedbi s Fontom, bila istina, no isto tako je spomenuti borac jedan od većih bantamaša, ako ćemo suditi do fizičkim karakteristikama.

Odluka je pala vrlo brzo. Cody se spušta u muha kategoriju. I taj projekt shvaćen je toliko ozbiljno da su u Teamu Alpha Male bivšem prvaku Deivesonu Figueiredu poručili kako tamo za njega nema mjesta, zbog potencijalnog okršaja protiv Garbrandta u budućnosti. Uostalom, nije ovo svježa ambicija. Cody se već krajem prošle godine upravo protiv Figueireda trebao boriti za titulu najniže UFC-ove divizije, no obolio je od COVID-19 i bio prisiljen borbu otkazati. Na kraju se kategorija posložila tako da je Garbrandt ostao bez pozicije izazavača pa je ponovno nastupio u bantamu, gdje je doživio spomenuti poraz.

Budući da je slavio u tek jednoj od posljednjih pet borbi, ne treba čuditi što je UFC donio pravu odluku te će Cody svoj put prema napadu na titulu morati izgraditi. Prva borba već mu je ugovorena, odnosno zna se tko mu je namijenjen za protivnika. To je novozelandski borac Kai Kara France.

28-godišnji član City Kickboxing tima jedan je od atraktivnijih boraca kategorije te sedmoplasirani na ljestvici izazivača. Poput Garbrandta preferira borbu na nogama te je sposoban nokauirati protivnika, što je dokazao u svojoj posljednjoj borbi, kad je u ožujku savladao Rogeria Bontorina. Bio je on i na dobrom putu prema poziciji izazivača, no s te trase ga je skrenuo poraz koji mu je u rujnu prošle godine nanio Brandon Royval.

Potvrđeno je kako će se ova borba održati 11. prosinca, no o samoj priredbi još nema nikakvih dodatnih informacija. Garbrandt će silaskom u muha kategoriju pokušati izjednačiti uspjeh Henryja Cejuda, koji je držao UFC titule u bantamu i muhi. No, on je u obje titulu uspio barem jednom obraniti. Cody je svoju odmah u prvoj obrani izgubio, a onda nije bio uspješan niti u prilici da ju vrati u svoje vlasništvo. Naravno, u pitanju su dva poraza prekidom od TJ-a Dillashawa.

Linker
19. travanj 2024 18:13