Ostalo

Aaron Jeffery stao u obranu Vanderforda: ‘Užasno je što ga uvijek nazivaju ‘mužem Paige Vanzant‘‘‘

Austin Vanderford i Paige VanZant

 Instagram (austin Vanderford)
Bellatorov borac zatražio je poštovanje za borca kojeg je proteklog vikenda nokautirao u prvoj rundi

Karijera Austina Vanderforda (11-2-0) dugo je išla u jako dobrom smjeru. Američki borac srednje i velter kategorije upisao je 11 pobjeda u prvih 11 profesionalnih nastupa, a dogurao je sve do ‘‘title shota‘‘ u Bellatorovoj srednjoj kategoriji.

Uslijedio je ispit karijere protiv Gegarda Mousasija, ali Vanderford je završen nakon samo minutu i 25 sekundi dvoboja. Taj meč dogodio se krajem drugog mjeseca ove godine, a Vanderford se vratio proteklog vikenda na Bellator 284 eventu.

Aaron Jeffery (13-3-0) bio je njegov protivnik, a iako se radi o kvalitetnom borcu, Vanderford je u taj meč ušao kao favorit i očekivao se povratak pobjedama. Jefferyju je bila dovoljna minuta i 25 sekundi, kao i Gegardu Mousasiju. Desnim krošeom i s nekoliko popratnih udaraca završio je Vanderforda i Austin je upisao drugi poraz zaredom.

Borac koji je osim po svojoj karijeri poznat i kao suprug Paige VanZant, a čak nosi i nadimak ‘‘Mr. VanZant‘‘ sada je u najtežoj fazi svoje dosadašnje karijere i preostaje nam vidjeti kako će se 32-godišnjak vratiti nakon prvih poraza u karijeri.

Mnogi Vanderfordu zamjeraju ‘‘neozbiljnost‘‘, odnosno spočitava mu se da mu je karijera krenula silaznom putanjom otkako se upustio sa suprugom u stvaranje eksplicitnih fotografija i naslikavanja za raznorazne časopise, društvene mreže itd. Sve to dovelo je do toga da se Austina često navodi kao ‘‘supruga Paige VanZant‘‘, a ne kao Austina Vanderforda koji naporno radi da izgradi svoje ime. Aaron Jeffery kao njegov posljednji protivnik stao je u njegovu obranu.

‘‘Svaki meč koji je Austin odradio nakon što mu je Paige postala djevojkom, svi ga nazivaju ‘Dečkom Paige VanZant‘ ili ‘Mužem Paige VanZant‘. To je užas, čovječe. Mi ulažemo naše živote u ovo. On je konstantno na nišanu svih jer je taj tip. A onda kada se pojave članci koji govore kako sam ja samo čovjek koji je prebio tog tipa, onda to postaje loše za obojicu.‘‘, pojasnio je Jeffery gostujući u MMA Houru.

Istina je da se gotovo uvijek u prvi plan gura da je Austin Vanderford suprug popularnije Paige VanZant, no donekle i njih dvoje snose tu krivicu. Onog trenutka kad su odlučili ići tim putem gdje se eksponiraju putem eksplicitnog sadržaja, odnosno kad su prestali gurati svoje borilačke karijere u prvi plan, tada je i Vanderford izgubio dio poštovanja od strane borilačkih fanova. Jesu li takve stvari krive za njegova dva poraza, teško je reći, ali Vanderford je u ovom trenutku jednostavno poznatiji kao suprug Paige VanZant, nego kao Austin Vanderford.

Na njemu je da to promijeni svojim budućim nastupima.

Linker
26. travanj 2024 21:34