Ostalo

Alistair Overeeem tvrdi: ‘Fedor Emelianenko triput je odbio borbu protiv mene‘

Alistair Overeem
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
MMA javnost kao i sam Alistair Overeem nadali su se ovoj borbi prije desetak godina

Nikada nije bila tajna kako Alistair Overeem želi borbu protiv Fedora Emelianenka. Nažalost, ruski borac kao i njegov tim nikada nisu pokazivali značajan interes ka održavanju te borbe. Možda smo najbliže bili tokom 2011. godine kada se održavao Strikeforceov Grand Prix u teškoj kategoriji. Međutim, iako su se Fedor i ''Reem'' križali u ždrijebu, Emelianenko je u četvrtfinalu ispao od ''Bigfoot'' Silve i tako onemogućio borbu protiv Overeema u polufinalu turnira. ''Demolition Man'' je u četvrtfinalu prošao Fabricija Werduma, no nastup u polufinalu otkazao je zbog ozljede te je na koncu otpušten iz promocije i zamijenjen Danielom Cormierom.

Postojala su nagađanja kako bi Bellator mogao angažirati upravo Overeema za borbu protiv Fedora na priredbi koja će se 23. listopada održati u Moskvi. Međutim, unatoč spominjanju imena poput ''Reema'', JDS-a, Josha Barnetta i Fabricija Werduma, Bellator je na koncu ugovorio borbu između Emelianenka i Timothyja Johnsona. Overeem je u razgovoru za MMA Hour opisao kako je prije desetak godina nekoliko puta pokušao doći do borbe protiv legendarnog ruskog borca.

''Pokušali smo i sada ugovoriti tu borbu (na Bellatorovoj priredbi u Moskvi), no s njihove strane dobivali smo šutnju. Htjeli smo odraditi taj meč 2010. godine kada se on borio protiv Werduma, a ja protiv Bretta Rogersa, no odbili su. Nakon što je izgubio od Werduma, ponovno sam tražio borbu protiv Fedora, no on je opet odbio. Dakle, radi se o tri odbijenice i stoga uz dužno poštovanje mislim kako ne postoji nikakav interes s njihove strane da se Fedor bori protiv mene.

Ruski borac tokom 2011. godine tvrdio je kako je Overeem ''prljav'' borac nakon što je Nizozemac pao na doping testu ususret borbi protiv Juniora dos Santosa. Čini se kako se ''Reem'' sada pomirio da od borbe protiv Fedora neće biti ništa.

''Ne mogu kriviti Fedora. Slušajte, ja ulazim u pozne godine. On je nešto stariji od mene. Mislim da mu je 45 ili 46 godina (45 će napuniti krajem rujna, op.a.) i stoga ga razumijem. Ali ja sam još prije 10 godina napravio sve što je u mojoj moći da se taj meč održi, dakle prije 10 godina, ali i sada.'', dodao je Alistair koji je silno htio borbu protiv teškaša kojeg mnogi i dalje vide kao najvećeg teškaša, pa čak i kao najvećeg borca u povijesti ovog sporta.

Alistair Overeem na kraju se vratio kickboxingu te ga 23. listopada čeka borba za Gloryjev pojas teške kategorije gdje ga čeka aktualni prvak Rico Verhoeven. Fedor Emelianenko nastupit će istog datuma, no njega kao što je već spomenuto čeka Timothy Johnson. Prava šteta što borbu ''Reema'' i Fedora nismo imali prilike vidjeti dok su obojica bili desetak godina mlađi i u naponu snage.

Linker
22. travanj 2024 03:58