Regija

(VIDEO) Nikad teži i krupniji Plazibat spreman za Marokanca, Hari već na pozornici napao Wrzoseka

Antonio Plazibat i Tarik Khbabez
 screenshot (YouTube, Glory)
Najbolji hrvatski kickboksač po prvi put u 2021. godini ulazi u Gloryjev ring

Druga ovogodišnja Gloryjeva priredba i prva nakon pauze od sedam mjeseci je ispred nas. Glory 78 donosi vrhunski kickboxing program, a on nije mogao proći bez velike teškaške zvijezde i najboljeg hrvatskog kickboksača u ovom trenutku, Antonija Plazibata.

Plazibat se nalazi na glavnom programu priredbe i protiv Tarika Khbabeza borit će se prije dvije glavne borbe. Kako Plazibata dugo nismo vidjeli, odnosno još od prosinca kad je na Glory 76 priredbi u pravom ratu poražen od Nordinea Mahieddinea, mogli smo vrlo lako primijetiti neke promjene. Već dok je hodao prema vagi Plazibat se činio krupniji nego inače, a sama vaga to je potvrdila. 117.3 kilograma za Antonija koji je neupitno radio na masi, a to bi sigurno trebalo pozitivno djelovati na njegovu snagu udarca. Protiv Mahiedinnea se Plazibat borio sa 110 kilograma, što je već tada bila najveća zabilježena težina u njegovoj karijeri.

Plazibatov protivnik Tarik Khbabez, Marokanac protiv kojeg se već ranije trebao boriti, ali se to nije ostvarilo, stao je na vagu s točno 110 kilograma. Khbabez iz svog posljednjeg nastupa nosi bolje uspomene nego Plazibat. Nakon što mu je Antonio bio prisiljen otkazati siječanjski meč, Khbabez je uskočio u teškaši turnir, gdje je savladao Levija Rigters, dok je u finalu poražen od prvaka Rica Verhoevena. Marokanac se trenutno nalazi na četvrtom mjestu Gloryjeve teškaške ljestvice, dok je Plazibat pao na sedmo, no već u ovom meču ima priliku vratiti se na više pozicije. Svakako vrijedi napomenuti kako je Plazibat pobijedio u svakom dosadašnjem meču unutar Gloryja u koji je ušao kao lošije rangirani borac.

Na ovom programu i to na njegovom uvodnom dijelu, održat će se borbe za upražnjene titule srednje i lake kategorije. Novi prvak do 84 kilograma postat će Yousri Belgaroui ili Donovan Wisse, dok u onoj do 70 kilograma imamo Elvisa Gashija i Tyjania Beztatija.

Glavni program sadrži čak sedam borbi, a pretrpan je sjajnim "superfightovima" i jednom ogromnom borbom za titulu. Mečeve prije Plazibatovog nećemo posebno navoditi (popis se nalazi na dnu teksta), no svakako vrijedi spomenuti ono što će se dogoditi nakon nastupa hrvatskog borca. Čeka nas veliki revanš siječanjskog spektakla između Alexa Pereire i Artema Vakhitova. Pereira je tim putem slavio, ujedinivši titule srednje i poluteške kategorije, no mnogi su vjerovali kako je Vakhitov napravio dovoljno za obranu titule. To će pokušati potvrditi u ovom meču, ujedno posljednjem u Gloryju za Brazilca. Odmah nakon ovog nastupa od okreće nove stranicu svoje karijere te odlazi u UFC, ali prije toga će imati priliku potvrditi zašto ga se smatra najboljim stand up borcem svijeta u ovom trenutku.

Glavna borba donosi nam globalno najveće kickboxing ime, Badra Harija. Nakon tri poraza u nizu, dva protiv Rica Verhoevena, kojima je presudila ozljeda te onog s kraja prošle godine protiv Benjamina Adegbuyija, Hari će se pokušati još jednom vratiti, a u tome će ga pokušati spriječiti još jedan nesuđeni protivnik njegovog timskog kolege Plazibata, Arkadiusz Wrzosek. Poljski gorostas dugo se nije borio, a na sučeljavanju je naišao na poprilično nabrijanog Harija pa je tako došlo i do malog fizičkog obračuna prije onog kakav će odraditi u ringu.

Glavni program priredbe na rasporedu je u od 20 sati, u subotu 4. rujna.

Glory 78 - Raspored borbi

Badr Hari vs. Arkadiusz Wrzosek
Alex Pereira vs. Artem Vakhitov
Tarik Khbabez vs. Antonio Plazibat
Levi Rigters vs. Tomas Mozny
Luis Tavares vs. Felipe Micheletti
Nordine Mahieddine vs. Raul Catinas
Mohamed Mezouari vs. Vedat Hoduk

Donovan Wisse vs. Yousri Belgaroui
Tyjani Beztati vs. Elvis Gashi
Itay Gershon vs. Guerric Billet )
Mohammed Handouf vs. Robson Minoto

Linker
15. travanj 2024 16:40