Ostalo

Aljamain Sterling uspješno odradio grappling meč, a zatim se obratio O‘Malleyju: ‘Budi muškarac, bori se s najboljima‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije pristao je nastupiti na Polarisovom eventu

Nešto više od mjesec dana nakon teškog poraza od Seana O‘Malleyja, Aljamain Sterling vratio se nastupima, ali pod nešto drukčijim okolnostima. Sterling je otputova sve do Walesa kako bi nastupio na Polaris 25 eventu, a tamo je sudjelovao u ‘‘grappling‘‘ meču.

Aljo se prvotno trebao boriti protiv Nathaniela Wooda, ali nakon Woodovog otkazivanja nastupa, Sterling je uparen s Mikeom Grundyjem (12-4-0 MMA, 1-3 UFC). Nakon 10 minuta dvoboja s bivšim UFC-ovim borcem, Sterling je slavio odlukom sudaca.

Mike Grundy inače je bivši hrvač, a 2014. godine osvojio je brončanu medalju na Igrama Commonwealtha. Karijeru hrvača slododnim stilom završio je nakon što se odlučio na prelazak u MMA. Engleski borac nekoliko godina nastupao je u UFC-u, ali nakon pobjede u UFC debiju protiv Nada Narimanija, uslijedila su tri uzastopna poraza i otkaz u najjačoj svjetskoj organizaciji. Bitno je naglasiti da je Grundy gubio od vrlo dobrih boraca kao što su Movsar Evloev, Lando Vannata i Makwan Amirkhani.

Grappling meč Sterlinga i Grundyja bio je vrlo zanimljiv, s mnoštvom ‘‘scrambleova‘‘, rušenja i potrage za dominantnim pozicijama. Sterling je bio nešto konkretniji s pokušajima ‘‘submissiona‘‘, ali jedan drugog nisu uspjeli prisiliti na predaju. Kompletan meč možete pogledati putem UFC Fight Passa.

Neposredno po završetku meča, Aljamain Sterling iskoristio je priliku za mikrofonom i uputio je poruku Seanu O‘Malleyju, novopečenom prvaku UFC-ove bantam kategorije.

‘‘Imam poruku za Mr. Suga Titsa. Pruži mi priliku za revanš ili se bori protiv Meraba (Dvalishvilija). Jednostavno je. Prestani izbjegavati top izazivače, budi muškarac i pravi prvak. Bori se s najboljima. To je nešto što sam ja činio, a sada je red na tebi da činiš istu stvar. Idemo.‘‘, poručio je Sterling.

Podsjećamo, Merab Dvalishvili jedan je od glavnih kandidata za napad na titulu u bantam kategoriji, ali postoji mogućnost da Sterling dobije priliku revanširati se Seanu. O‘Malley ipak ima nešto drukčije planova i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera borac je protiv kojeg želi braniti titulu.

Odluka je na UFC-u.

Linker
28. travanj 2024 03:02