UFC

Merab Dvalishvili pribojava se da će ostati bez ‘title shota‘: ‘Uvijek sam pristajao na sve što mi UFC ponudi‘

Merab Dvalishvili

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove bantam kategorije smatra da je on najlegitimniji kandidat za napad na pojas

Velika zavrzlama nastala je pri vrhu bantam kategorije nakon što je Sean O‘Malley osvojio titulu prvaka. Aljamain Sterling rado bi dobio priliku u revanšu, ali tu je i njegov prijatelj Merab Dvalishvili koji već neko vrijeme čeka ‘‘title shot‘‘. Merab se nije htio boriti za titulu dok je Sterling bio prvak, ali sada itekako želi i njih dvojica moraju se dogovoriti tko će biti sljedeći na redu.

Naravno, posljednja će biti UFC-ova, a u igri je i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera. Radi se o jedinom borcu koji je dosad porazio O‘Malleyja, a Sean silno želi revanš. Marketinški, bio bi to možda i najzanimljiviji meč od svih potencijalnih mečeva za titulu u bantamu, ali Merab se iskreno nada da se to neće dogoditi.

‘‘Islam Makhachev je također izgubio nekoć prije, ali sada je prvak. Ima li smisla da prozove tipa koji ga je nekoć porazio (Adriano Martins). Sean je sada prvak, na vrhu je svijeta i proziva šestorangiranog izazivača (Veru)? I to radi u situaciji kad ima izazivača poput mene. Ja sam u nizu od devet uzastopnih pobjeda, porazio sam dva bivša prvaka, a tipa koji je porazio O‘Malleyja, dobivao sam 10-8 rundama. Pričam o Petru Yanu. Ako O‘Malley želi pravog protivnik, ako želi poštovanje, mora se boriti protiv mene.‘‘, poručio je Merab u MMA Houru, a zatim je otkrio kako će biti silno razočaran ako ne dobije ‘‘title shot‘‘.

‘‘Bio bih slomljena srca ako se to ne dogodi. Ja nikada ne biram protivnike, uvijek sam pristajao na sve što mi je UFC nudio i nastavit ću biti takav. Volio bih dobiti ovu priliku i bio bih stvarno razočaran ako se ne dogodi. Ali okej, život ide dalje. Zdrav sam, život je dobar i ja sam dobro. Ali stvar je u tome da bih se trebao boriti za titulu.‘‘, zaključio je Merab Dvalishvili.

Mnogi će se odmah sjetiti kako nije istina da Merab Dvalishvili prihvaća baš sve što mu UFC naredi. Gruzijac se nije htio boriti protiv Aljamaina Sterlinga jer su jako dobri prijatelji, ali činjenica je da prihvaća sve ostale mečeve i napad na titulu definitivno je zaslužio. Nadamo se da mu UFC neće slomiti srce.

Linker
02. svibanj 2024 17:01