Ostalo

Romero najavio skorašnji nastup: ‘Želim titulu u dvije kategorije i želim ubiti nekoga‘

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Iako više nije dio Bellatorovog poluteškaškog turnira, debi Yoela Romera s nestrpljenjem se iščekuje

Otkako je otkazao borbu koju je 7. svibnja trebao odraditi protiv Anthonyja Johnsona, nije se puno toga čulo o Yoelu Romeru. Turnir poluteške kategorije tako se nastavio bez njega, a razlog otkazivanja 44-godišnjeg Kubanca do danas nije poznat. Je li bila riječ o ozljedi ili nečemu drugom, vjerojatno na kraju nećemo niti saznati.

No, saznali smo gdje se Yoel nalazi. Na Floridi je u American Top Teamu i uskoro bi trebao uslijediti povratak u borilište te ujedno njegova prva borba nakon ožujka prošle godine i neuspješnog napada na UFC titulu. Tada je poražen od Israela Adesanye, nakon čega nije produžio suradnju s UFC-om.

S njim je u dvorani porazgovarao The Schmo, koji je odmah saznao kako bi Kubanac uskoro trebao biti spreman nekome se suprotstaviti.

"Fanovi me mogu vidjeti jako, jako brzo. Moguće u kolovozu. Možda ću se boriti u poluteškoj, a možda i u srednjoj kategoriji. Želim se boriti za pojas u obje kategorije i uskoro dolazim. Ali, mislim da ću se prvo boriti u poluteškoj. Želim ubiti nekoga", rekao je Yoel, time najavivši svoj skorašnji nastup.

Kako je otpao iz turnira, tako trenutno nije moguća borba protiv Johnsona, koja je već bila najavljivana kao najveća Bellatorova borba ikad. Naime, Johnson je savladao zamjenskog borca i ostao tu turniru gdje se trenutno priprema za polufinale. No, pronaći će se protivnika, to nema nikakve sumnje, kao što Yoel ne sumnja i da će se spomenuta borba dva velika udarača s vremenom dogoditi.

"U diviziji ima puno dobrih boraca i teških borbi, puno je bivših UFC boraca. Vjerujem da ću se s vremenom boriti i protiv Anthonyja Johnsona, ta se borba mora dogoditi", potvrdio je.

Iako je vjerojatno najstariji elitni profesionalni MMA borac na svijetu, Yoel ne gleda prema bilo kakvoj opciji umirovljenja. Uistinu je čudo prirode.

Linker
20. travanj 2024 05:17