Ostalo

Anatoly Malykhin novi je prvak ONE-ove poluteške kategorije: De Ridder na nosilima iznesen iz kaveza!

Reinier de Ridder (lijevo) vs. Anatoly Malykhin

 Screenshot (twitter, One Championship)
34-godišnji ruski borac odradio je fantastičan nastup u glavnoj borbi večeri na ONE on Prime Video 5 eventu

Posljednjih nekoliko godina, Reinier de Ridder (16-1-0) na glasu je kao možda i najbolji ONE-ov MMA borac. 32-godišnji Nizozemac pravi je majstor partera (11 pobjeda ‘submissionom‘), a do jutros je držao titule prvaka u dvije težinske kategorije.

De Ridder je prvak ONE-ove srednje kategorije (-93 kg u ONE-u), a jutros je ostao bez titule u poluteškoj kategoriji (-102 kg). Ne samo da je ostao bez titule, nego je pretrpio poraz brutalnim nokautom.

Anatoly Malykhin (12-0-0) ušao je u meč protiv RDR-a kao privremeni prvak ONE-ove teške kategorije, a sada je postao neprikosnovenim prvakom poluteške kategorije. Kroz cijeli ovaj tjedan, Malykhin je djelovao vrlo samouvjereno, dok je De Ridder uz svoje samopouzdanje ponekad djelovao kao i da podcjenjuje Malykhina. Je li ga podcijenio ili ne, to zna samo on sam, ali Malykhin definitivno nije borac kojeg se može podcijeniti.

Nije RDR uspijevao odvesti ovu borbu u parter, a Malykhin je od samog početka djelovao fizički moćnije i konkretnije u stojci. Čak je i Roberto Soldić ranije ovog tjedna najavljivao kako bi de Ridder mogao imati velikih problema ako ne odvede borbu u parter, a Soldićeva prognoza ispostavila se točnom.

Nakon četiri minute i 35 sekundi došlo je do prekida ove borbe. Malykhin je desnicom uzdrmao de Riddera, a posao je dovršio s još nekoliko udaraca iz gornje pozicije u parteru. De Ridder je ostao ležati bez svijesti, a na nosilima su ga morali iznijeti iz kaveza. Radi se o jako teškom porazu za Nizozemca, a Malykhin je samo potvrdio svoju kvalitetu osvajanjem titule u poluteškoj kategoriji.

Nema sumnje da će krenuti po titulu i u teškoj kategoriji, a tamo će ga čekati Arjan Bhullar (11-1-0).

‘‘Ja sam najbolji od najboljih, svjetski sam prvak. Znao sam da ću pobijediti i stoga samo želim zahvaliti svima koji su me podupirali. Znao sam da će pojas završiti na ramenu mog trenera!‘‘, rekao je Malykhin koji je nagrađen i bonusom u iznosu od 50 tisuća dolara.

Malykhin i De Ridder ujedno su i predvodili ONE on Prime Video 5 event. Isti je to event na kojem se Roberto Soldić borio protiv Murada Ramazanova, ali taj meč završio je ‘‘no contestom‘‘ nakon tri minute. Ramazanov je Soldića pogodio koljenom u međunožje, ‘‘Robocop‘‘ nije mogao nastaviti i meč je neslavno završio.

Od ostatka ovog eventa koji je ostao pomalo okrnjen otkazivanjima, ali i ‘‘no contestom‘‘ u Soldićevoj borbi, vrijedi istaknuti da je 19-godišnji Kade Ruotolo upisao prvu obranu pojasa u ONE-ovoj lakoj kategoriji. Ruotolo nastupa u ‘‘submission grapplingu‘‘, jutros je porazio Matheusa Gabriela jednoglasnom odlukom sudaca. Ruotolo je pojas osvojio u 10. mjesecu ove godine, postavši inauguralnim ONE-ovim prvakom u lakoj kategoriji, barem kad je ‘‘grappling‘‘ u pitanju.

Njegov brat Tye Ruotolo također je nastupio na ONE on Prime Video 5 eventu, a ‘‘submissionom‘‘ (‘triangle armbar‘) u prvoj rundi porazio je Marata Gafurova.

Oumar Kane poznatiji kao ‘‘Reug Reug‘‘ upisao petu pobjedu u svom šestom profesionalnom nastupu. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Jasura Mirzamukhamedova (6-1-0). Edson Marques (11-2-0) tehničkim nokautom u drugoj rundi porazio je Eduarda Folayanga (22-13-0), bivšeg ONE-ovog prvaka lake kategorije (MMA). Malykhin i Marques jedini su upisali pobjede nokautom na ovom eventu.

Najbolje trenutke ove priredbe možete pogledati OVDJE, a rezultate kompletnog eventa pročitajte u nastavku teksta.

ONE on Prime Video 5 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

MMA: Anatoliy Malykhin def. Reinier de Ridder via KO - R1, 4:35

Submission Grappling: Kade Ruotolo def. Matheus Gabriel via jednoglasnom odlukom

MMA: Roberto Soldić vs. Murad Ramazanov završilo je ‘‘no contestom‘‘ zbog nedozvoljenog udarca koljenom u Soldićevo međunožje

Muay Thai: Jackie Buntan def. Amber Kitchen via jednoglasnom odlukom sudaca

MMA: Lowen Tyanes def. Dae Sung Park via podijeljenom sudačkom odlukom

Preliminarni dio priredbe:

MMA: Edson Marques def. Eduard Folayang via TKO - R2, 2:53

Submission grappling: Tye Ruotolo def. Marat Gafurov via submission (wrist lock) - R1, 5:09

MMA: Oumar Kane def. Jasur Mirzamukhamedov via jednoglasnom odlukom sudaca

MMA: Denice Zamboanga def. Lin Heqin via podijeljenom sudačkom odlukom

Linker
17. travanj 2024 08:25