Ostalo

Borac u ONE-u jučer dobio crveni karton zbog neaktivnosti, Chatri ga popljuvao: ‘Preplašio se, Indija u njemu više ne vidi heroja‘

Chatri Sityodtong 

 Christopher Colon/Zuma Press/Profimedia
Dojam je da su pretjerali jer u današnjem MMA-u često vidimo pasivnu borbu, ali rijetko netko bude diskvalificiran

Jučer smo u ONE-u svjedočili jednom nesvakidašnjem događaju. Bivši prvak teške kategorije, Arjan Bhullar se borio protiv Amira Aliakbarija, a izgubio je – zbog crvenog kartona. Herb Dean mu je karton dodijelio krajem treće runde nakon nekoliko žutih, a sve to zbog neaktivnosti i pasivnosti.

Ruku na srce, nije prvi put da smo vidjeli nešto pasivniji pristup borca u nekoj borbi, a fanovi su na društvenim mrežama kasnije pokušali doći do odgovora zašto je uopće dobivao kartone. Šef ONE-a, Chatri Sityodtong, također nije imao lijepe riječi za svog borca.

‘‘Jednostavno nema izliku. Ono što je Arjan učinio jednostavno je neprihvatljivo u ONE Championshipu. To je prvi puta otkako je promocije da smo nekome dali karton zbog plašljivosti. Nije se želio boriti. Ako se ne želiš boriti, zašto si onda profesionalni borac? Definitivno ne pripadaš u vrh borilačkih sportova. Duboko sam razočaran u Arjana, razočarao je cijelu Indiju. Indija u njemu više neće vidjeti heroja‘‘, rekao je Chatri na press konferenciji nakon priredbe.

Nije baš jasno zašto Sityodtong govori u prvom licu množine kada je u pitanju dijeljenje kartona. To radi sudac u kavezu, a sudačka komisija nije (ili barem ne bi trebala biti) pod kontrolom organizacije u kojoj se priredba događa.

Dojam je da su pretjerali jer u današnjem MMA-u često vidimo pasivnu borbu, ali rijetko netko bude diskvalificiran. Bhullar nije bacao previše udaraca, ali je bio u borbi te govorom tijela nije odavao da tu ne želi biti. Što se tiče Chatrijeve izjave, sramotno je da tako govori o svom bivšem prvaku.

Linker
01. svibanj 2024 03:50