Ostalo

Anderson Silva želi svoju posljednju MMA borbu održati u Japanu: ‘Dugujem im to‘

Anderson Silva

 Screenshot (youtube, Themaclife)
U srcu mu je posebno ostao Japan i tamošnji fanovi

U rano nedjeljno jutro legendarni Anderson Silva odradit će svoj ukupno peti nastup u profesionalnom boksu. Do sada je slavio tri puta i poražen je jednom, a sada ga čeka YouTube zvijezda Jake Paul. Jake je u svojoj karijeri stopostotan sa pet pobjeda i bez poraza, a najznačajnija pobjeda je ona protiv bivšeg UFC prvaka Tyorna Woodleyja.

Anderson Silva se od MMA-a oprostio 2020. godine nakon što je poražen od Uriaha Halla. Prije toga je gubio od Adesanye i Canonniera, tako da je već tada bilo jasno kako je ‘‘Spiderova‘‘ MMA karijera na zalasku.

Ono što sad želi jest vjerojatno zaraditi još nešto novca prije nego se definitivno povuče iz natjecateljskog sporta, ali osim novca Anderson ima još jednu želju. Želi se od sporta oprostiti u Japanu:

‘‘Znate, moj cilj je svoju posljednju MMA borbu odraditi u Japanu jer sam svoju svjetsku karijeru počeo opravo tamo. To ću pokušati učiniti, to je moj plan. Odraditi svoju posljednju MMA borbu u Japanu‘‘, rekao je Silva za MMA Junkie.

‘‘Nemam nikakvog protivnika na pameti, trebam Japanu vratiti sve ono što mi je dao. Vjerujem da će moja posljednja MMA borba biti u Japanu za moje fanove tamo. Naravno, za fanove diljem svijeta, a posebno one u Japanu‘‘, zaključio je.

Anderson Silva nastupao je još u zlatim danima PRIDE-a, a svoju bogatu karijeru započeo je još 1997. godine. Ukoliko mu netko to omogući, bit će do dostojanstven oproštaj legende.

Linker
04. svibanj 2024 03:54