Ostalo

Ante Delija započinje novu sezonu s jasnim ciljem: ‘Uvjeren sam da mogu osvojiti turnir, inače ne bih ni dolazio ovdje‘

Ante Delija

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Trenutno najbolji hrvatski MMA borac predvodit će prvi ovosezonski PFL-ov event

Jedan dan udaljeni smo od početka nove PFL-ove sezone. Ovogodišnji turnir započinje sutra, točnije u noći s četvrtka na petak. Prvu priredbu ovosezonskog turnira predvodit će naš Ante Delija kojeg čeka okršaj s opasnim ruskim teškašem, Valentinom Moldavskim.

Ususret početku nove sezone, Ante Delija jedno vrijeme proveo je u Engleskoj, u dvorani Toma Aspinalla i njegovog oca. Na sinoć održanoj konferenciji za medije, Delija je zatražen da opiše kakav je zapravo Tom Aspinall.

‘‘Trenirao sam s Tomom Aspinallom prije početka svog trening kampa. Tom je strašno jak i fasciniralo me koliko je fizički jak. Tehnički je stvarno odličan, a otac mu je trener i trenira ga o djetinjstva. Zasluženo je tamo gdje jest.‘‘, rekao je Ante, a zatim je dobio interesantno pitanje.

‘‘Da se nađeš u uličnoj borbi, kojeg borca iz PFL-a i kojeg borca iz Bellatora bi volio imati na svojoj strani?‘‘, glasilo je pitanje zainteresiranog reportera, ali Delija nije mogao ponuditi naročito konkretan odgovor.

‘‘Ne znam iskreno koga bih izabrao. Osobno ih ne poznajem pa ne mogu reći kakvi su. Odabrao bih Gokhana Saricama jer on je moj sparing partner i njega poznajem.‘‘, pojasnio je Delija, a takvom borcu vjerojatno nitko niti ne treba u bilo kakvom obliku tučnjave.

Naš teškaš prošle godine odradio je samo jedan nastup. U drugom kolu prošlogodišnjeg turnira, Delija je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Mauricea Greenea, nekadašnjeg UFC-ovog teškaša. Vidjelo se da to nije bio Ante na vrhuncu svoje forme, a Delija je stranim reporterima pojasnio s kakvim se problemima mučio tijekom tog dvoboja.

‘‘U prošloj borbi protiv Mauricea Greenea slomio sam nogu u četvrtoj minuti, puknula su mi dva mišića u listu i kost u nozi. Tako sam se borio još 11 minuta. Brzo sam se oporavio, kost je zarasla nakon osam tjedana i nastavio sam ozbiljno trenirati. Sad sam zdrav i spreman.‘‘

Ova godina donosi nešto novijih imena u sklopu turnira. PFL je krajem prošle godine otkupio prava na Bellatorov proizvod i neki od Bellatorovih boraca sada su dio PFL-ovog turnira. Između ostalih, Delijin protivnik Valentin Moldavsky također dolazi iz Bellatora, a Delija ističe kako ga raduje nova konkurencija.

‘‘Naravno da se veselim. Mislim da sam na svom vrhuncu, želim se boriti s najboljima i ovo je pravi trenutak za to. Svi oni mogu očekivati vatromet.‘‘, ističe samouvjereni Ante.

Iako mnogi žele gledati Antu Deliju pod okriljem UFC-a, među najjačom konkurencijom na svijetu, Delija je na konferenciji za medije iskazao veliko zadovoljstvo PFL-om i suradnjom s tom organizacijom.

‘‘Mislim da je PFL super platforma. Svi borci žele se boriti što češće. Ako ste dobri i dogurate do finala, borite se četiri puta godišnje. Možete zaraditi i novac koji ne možete zaraditi u drugim organizacijama. Mislim da je ovo najbolja platforma za sve borce.‘‘, objasnio je Ante značaj PFL-a za svoju karijeru.

Deset imena borit će se za glavnu nagradu koja iznosi jedan milijun američkih dolara, a naš ‘‘Walking Trouble‘‘ jedan je od glavnih favorita turnira. Delija je svjestan svog statusa, ali ne bježi od uloge favorita i spreman je napasti glavnu nagradu.

‘‘Idem korak po korak. Uvjeren sam da mogu osvojiti ovaj turnir. Inače ne bih ni dolazio ovdje.‘‘, kratko i jasno poručio je Dubrovčanin.

Ukratko se Delija osvrnuo i na svog protivnika, Valentina Moldavskog. Ruski borac učenik je velikog Fedora Emelianenka i zahtjevan je protivnik. Moldavsky se dobro snalazi u svim segmentima borbe, fizički je uvijek jako dobro pripremljen, ali Delija ne sumnja u svoju pobjedu.

‘‘Vidjet ćemo kako će se borba odvijati. Vjerujem da ga mogu poraziti na bilo kakav način. Ako se budem držao taktike, 100 posto sam siguran da ću pobijediti.‘‘, zaključak je najboljeg hrvatskog MMA borca.

Njegov kompletan nastup pred medijskim predstavnicima možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
03. travanj 2024 13:43