Regija

(VIDEO) Aspinallov otac prepun je riječi hvale za Antu Deliju: ‘Ne priča i ne hvali se, perfektno trenira i uvijek je dobrodošao!‘

Ante Delija (lijevo) | Andy Aspinall (gore desno) | Tom Aspinall i Delija (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Tom Aspinall)
Najboji hrvatski teškaš proveo je nekoliko tjedana u dvorani privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije

UFC-ov privremeni prvak teške kategorije, Tom Aspinall, u svojoj dvorani u St. Helensu okupio je fantastičnu grupu teškaša s kojima se zajedno priprema za nadolazeće izazove. Među brojnim ‘‘velikim dečkima‘‘ u Aspinallovoj dvorani našao se i Ante Delija, najbolji hrvatski teškaš.

Delija se povezao s Aspinallom putem Instagrama, iskazao je želju za dolaskom u njegovu dvoranu, a Tom i njegov otac (i trener) Andy rado su ga ugostili. Ante ima reputaciju renomiranog PFL-ovog teškaša, a između ostalog osvojio je i PFL-ov turnir 2022. godine. Dobro Aspinall zna kako Delija posjeduje mnoštvo kvaliteta, a znao je i Delija kako će mu treninzi u takvom okruženju puno pomoći uoči nove sezone PFL-ovog turnira.

Mnoge vjerojatno zanima kako su izgledali ti treninzi, a mali uvid možete dobiti u novom videu na Aspinallovom YouTube kanalu. Vlog u trajanju 23 minute prikazuje određene dijelove zajedničkih treninga, a nakratko može vidjeti i sparing između Delije i Aspinalla. Međutim, možda i najzanimljiviji dio videa jest onaj u kojem Aspinallov otac Andy daje svoj osvrt na Antu Deliju.

‘‘Ovo je moj prijatelj iz Hrvatske, PFL-ov prvak. Bogat je, zaradio je milijun funti (dolara, op.a.) jedne godine.‘‘, započeo je Tomov otac. Ante se nadovezao zahvalivši Andyju na gostoprimstvu, a zatim je uslijedio niz lijepih riječi koje je Andy Aspinall uputio Deliji.

‘‘Fantastičan trening partner. Jednostavno je dobar. On ne mora pričati, hvaliti se, niti inzistira da se tuče s nekim. Konstantno radi na tehnici i jednostavno je u globalu odličan trening partner. Sjajan je dodatak našem timu i kad god je u mogućnosti, može doći ovdje, otvorena su mu vrata. Svima je drag i dobro se slaže sa svima. Trenira perfektno, nikog ne pokušava ozlijediti.‘‘, nabrajao je Andy Aspinall, a zatim je dodatno pojasnio od kakve pomoći je Ante Delija ostalim borcima poput Aspinalla.

‘‘Pomaže nam jer se može boriti bilo kojim stilom. Posjeduje različite stilove borbe. Već nakon tjedan dana možete vidjeti kako je kod njega sve bazirano na tehnici. On dolazi iz sjajnog Cro Copovog tima i stvarno je jako, jako dobar. Može boksati, bori se različitim stilovima, njegov tempo je drukčiji, svima je dobar trening partner.‘‘, dodao je Andy.

Uistinu lijepe riječi i tko zna koja po redu pohvala na račun Ante Delije, njegovih vještina, ali prvenstveno radnih navika i osobnosti. Dubrovčanin je jedan od najboljih primjera pravog sportaša i borca, pa stoga ne čudi da uživa veliku podršku domaćih navijača.

Vjerujemo da će Delijin rad s Aspinallom i ostatkom ekipe biti vidljiv već 4. travnja (četvrti mjesec). Delija će tada predvoditi prvi ovosezonski PFL-ov event, a hrvatskog teškaša čeka okršaj s Rusom Valentinom Moldavskym.

Koji su još teškaši dio Aspinallove dvorane i kako izgledaju njihovi treninzi, pogledajte u videu ispod teksta. Također, podsjećamo vas kako je Ante Delija za Fight Site podijelio svoje dojmove iz Aspinallove dvorane, a taj intervju možete pročitati klikom na LINK.

Linker
25. travanj 2024 15:35