Ostalo

Atraktivne borbe na otvaranju Europskog Ju-Jitsu prvenstva: ‘Drago nam je da smo u Zagrebu, organizacija je vrhunska!‘

Europsko Ju-Jitsu prvenstvo u Zagrebu

 HJJS
Donosimo vam presjek svih ključnih događanja prvog dana borilačkog spektakla u Domu sportova

Prvog dana Europskog Jiu Jitsu prvenstva u Domu sportova u Zagrebu, gledatelji u dvorani ali i zaljubljenici u sport putem malih ekrana mogli su svjedočiti uzbudljivim dvobojima ženskih kategorija -52kg, -57kg u klasičnoj Ju Jitsi te 70kg u fighting Ju Jitsi. Muške kategorije su se predstavile sa -56kg i 62kg u klasičnoj Ju Jitsi, te -77kg i 94kg u fighting Ju Jitsi.

Svakako valja spomenuti duo Ju Jitsu koji je svojevrsna prezentacija Ju Jitsu vještine kroz uvježbane borbene scenarije što je gledateljima posebno bilo dinamično za vidjeti.

Od zemalja sudionica natjecatelji iz Izraela su otišli do kraja i osvojili zlatne medalje u kategoriji žene -52kg (Aronov Pnina) i muškarci -62kg (Haviv Omri) u klasičnoj Ju Jitsu, dok je Švedska slavila u kategorijama žene -57kg klasična Ju Jitsu (Scholin Astrid) i žene -70kg fighting (Lette Emma) Ju Jitsu.

U duo varijanti Ju Jitsu pobjedu je odnio Slovenski par Rus/Jevsevar za žene, koji je prikazao dinamičnu, energičnu i atraktivnu izvedbu Ju Jitsu borbenog scenarija.

Od susjednih zemalja treba istaknuti zlatnu medalju Arša Milića iz Crne gore u kategoriji -94kg za muškarce u fighting Ju Jitsu.

"Organizatori su uložili veliki trud u cijeli događaj, od velikog prostora za zagrijavanje sportaša do same dvorane u kojoj se održava prvenstvo što je bitno kako sportašima, tako i trenerima u pratnji. U Zagrebu se osjećamo dobrodošlo i sigurno, drago nam je posjetiti Zagreb i Hrvatsku, jučer smo osvojili 2 zlatne medalje i nadamo se danas jednakom uspjehu naših sportaša kako bi u najboljem svjetlu predstavili našu zemlju", rekao je izraelski trener Tomer Alroy za Fight Site, dok su Rob Haans i Linda Lindstrom, treneri švedskih predstavnika, izjavili sljedeće:

"Sretni smo što smo ovdje na ovom turniru u Zagrebu, sve je odlično organizirano, atmosfera je energična kako za sportaše, tako i trenere i gledatelje. Iznimno smo zadovoljni jučerašnjim rezultatima i ‘švedskimm“ finalom po prvi put otkako se natječemo. Uglavnom osjećamo se odlično, nadamo se da ćemo ponoviti uspjeh od jučer i svakako se radujemo timskom natjecanju koje će pružiti uzbudljive borbe".

Linker
03. svibanj 2024 23:56