Ostalo

Drugi dan Europskog Ju-Jitsu prvenstva u Zagrebu: Dvoje hrvatskih predstavnika okitilo se medaljama

EP Zagreb

 Hjjs
Što se to jučer događalo u zagrebačkom Domu sportova, možete pročitati u nastavku

Drugi dan Europskog Ju Jitsu prvenstva donio je pregršt uzbudljivosti i zadovoljstva za gledatelje na popunjenim tribinama kojih kako I priliči za jednu ovako veliku sportsku manifestaciju. Posebno drago je vidjeti drage goste iz Njemačke, Austrije, Švedske, Nizozemske koji su došli podržati svoje natjecatelje uživo iz Doma sportova. No krenimo redom. Drugi dan Njemački izabranici su otišli do kraja sa 4 zlatne medalje I to, Ju Jitsu žene -70kg (Krahn Denise), Fighting Ju Jitsu žene -63kg (Freudenberger Franziska), Fighting Ju Jitsu žene -70kg (Guercke Anja),dok je Alexander Sak se pokazao najboljim u kategorijami Ju Jitsu -94kg. Predstavnici Izraela su nastavili sa dobrim rezultatima u kategoriji -77kg Ju Jitsu gdje je slavio Schucman Haniel.

Posebno uzbudljivu borbu pružili su Dabush Viki Victor iz Izraela i Bayili Florian iz Belgije, inače rivali na svim velikim natjecanjima u lovu na medalju. Na kraju regularnog vremena slavio je Dabush Viki Victor iz Izraela, ali nažalost zbog nesportskog ponašanja oba sportaša nakon borbe, sudačka komisija je odlučila diskvalificirati oba sportaša I oduzeti zlatnu, odnosno srebrnu medalju. Velika šteta za oba sportaša obzirom na rovovsku uzbudljivu bitku koju su pružili netom prije.

image

EP Zagreb

Hjjs

Vrhunac večeri je došao u vidu borbi za brončano odličje naših predstavnika I to Luke Škorića u kategoriji -94kg I Nadine Biljanović u kategoriji Fighting Ju Jitsu -70kg. Oba naša predstavnika su imala gromoglasnu podršku sa tribina, osobito ženska predstavnica, koju su došli bodriti njeni najmlađi učenici iz matičnog kluba. Uzbudljivom I čvrstom borbom oba naša predstavnika su uspjela se okititi medaljom što je još jedan dokaz da Hrvatska kao mala zemlja ima borce za sami svjetski vrh.

image

EP Zagreb

Hjjs

Uspjeli smo uhvatiti oba naša predstavnika nakon borbi I čuti prve dojmove ali I planove za budućnost.

Nadina Biljanović:

“Ovo je moja deseta medalja sa velikih natjecanja. Posebno sam sretna jer sam je osvojila kući, u predivnoj atmosferi, pred mojom obitelji i prijateljima, te djecom koju treniram u klubu. Očekivala sam medalju i medalja je tu. Naravno da sam priželjkivala zlato na domaćem terenu, ali nije bio moj dan. Nisam zadovoljna kako sam se borila, inače je to dosta bolje, ali to je sport. Drago mi je da i kad imam loš dan, opet sam u vrhu. To je dokaz moje kvalitete. Sve borbe su meni bile osobno jako teške, i psihički i fizički. Duga godina je iza mene, 3 velika natjecanja sa kratkom pauzom između. Teško je održavati fokus i formu kroz cijelu sezonu, ipak razloga za zadovoljstvo postoji. Planovi za dalje su prvo dobar odmor, pa u novoj sezoni sve ponovo. Imam medalje sa svih velikih natjecanja, dalje idem uživati dok još mogu.”

Luka Škorić:

“Dobar osjećaj je biti na postolju pred domacom publikom, nisam mislio da ce mi to ista znacit ali ipak jeste. Doma je najljepše. Nisam previse kalkulirao nakon ždrijeba, pretpostavio sam da mogu do medalje, nadao sam se zlatu nije islo ovaj put, bronco je tu. Pripreme za ovo natjecanje se svodilo da smo promijenili sam neke stvari za ovaj turnir I ovim putem se kondicijskom treneru Filipu Matijeviću, Izborniku Luki Lansčaku i dečkima iz Mladosti Black Dragona i 3B Jiu jitsu kluba. Planovi za dalje su maknut kimono na neko vrijeme i fokusirat se na ADCC trialse u Zagrebu u 2. mjesecu i uz malo sreće uzeti zlato. Na kraju se zahvaljujem se Hrvatskom Ju Jitsu savezu, ovo je među boljim organiziranim turnirima na kojima sam nastupao, dvorana je izgledala tip top, ne prekičasto I elegantno taman kako volim. Pozdrav svima I vidimo se na matu. Osss”

Linker
06. svibanj 2024 13:05