Ostalo

Bas Rutten: ‘Ne bih postupio kao Joe Schilling, ne tučem se s civilima‘

Bas Rutten
 Capital Pictures/Film Stills/Profimedia
Viralni video izaziva sve više reakcija profesionalnih boraca

Bas Rutten (28-4-1) nije osoba koju treba naročito predstavljati. Legendarni Nizozemac jedan je od pionira MMA-ja, a 1999. godine postao je prvakom UFC-ove teške kategorije. 56-godišnjak dugo je vremena u borilačkoj mirovini, a zadnju borbu odradio je daleke 2006. godine. U razgovoru za MMA Fighting dao je svoj osvrt na viralni video u kojem profesionalni borac Joe Schilling brutalno premlaćuje osobu u baru.

''Gledajući video zamislite se je li ga uistinu taj tip provocirao. No sudeći po porukama koje je Schilling navodno dobio od bivše djevojke tog tipa, očito je da se radi o nasilnoj osobi. Istina, zapitate se zašto je Schilling počeo udarati tog čovjeka. Međutim, taj tip je navodno pričao puno ružnih stvari, a to je radio i bivšim djevojkama. Stoga na neki način je zaslužio biti nokautiran, valjda.'', rekao je Rutten djelujući pomalo suzdržano i nesigurno kada je u pitanju ispravnost Schillingova postupka.

Inače, Schilling je na svom Instagram profil objavio poruke na koje se Rutten referira. Teško je potvrditi vjerodostojnost i jesu li to uistinu poruke bivše djevojke nokautirane osobe iz bara ili Schilling pokušava opravdati svoj postupak na razne načine. U međuvremenu se saznalo da je Justin Balboa ime pretučenog čovjeka, a on nakon konzultacija s odvjetnikom namjerava pokrenuti tužbu protiv Joea Schillinga.

Vratimo se na Basa Ruttena. Legendarni ''El Guapo'' jedan dio života proveo je kao izbacivač u noćnim klubovima. Tučnjave po raznoraznim lokalima nisu mu strane, no Rutten bi radije izbjegao sukob ako je ikako moguće.

''Osobno, ne bih tako postupio u sukobu s civilom. Kad sam ja u pitanju, čekao bih sve dok ta osoba ne uputi udarac prema meni. Inače ne bih ništa učinio. Također, neću se potući s pijanom osobom. Možda bih ugušio nekog takvog ako bi stvarno bilo potrebe. Samo bih ga ugušio, okrenuo na bočnu stranu i pozvao policiju. Ako je netko uistinu pijan, zašto bih mu razbio facu? Ta osoba će se idući dan probuditi i neće se uopće sjećati što se dogodilo. Nisam za takve akcije.'', dodao je ''El Guapo''.

Bas Rutten poznat je po brojnim videima samoobrane, no savjet je da se takvim tehnikama služite samo ukoliko druga osoba započne fizički sukob. Teško je stati na nečiju u stranu u cijeloj ovoj priči jer okolnosti nisu u potpunosti poznate. Svaka strana ima svoju priču, no istini za volju, Joe Schilling kao profesionalni borac mogao je ipak nešto blaže reagirati u takvoj situaciji.

Linker
26. travanj 2024 13:43