Ostalo

Bellator 267: Michael Page se revanširao Douglasu Limi za jedini poraz u dosadašnjoj karijeri

Michael Page i Douglas Lima
 Screenshot
‘Venom‘ Page napravio je u borbi protiv Douglasa Lime dovoljno da uvjeri dva suca u svoju pobjedu

Dvije godine i četiri mjeseca nakon svog prvog okršaja u Bellatorovom borilištu, Douglas Lima i Michael Page ponovno su stali jedan preko puta drugog te odmjerili snage, ovog puta u Londonu. Za razliku od prvog okršaja, u kojem je Brazilac slavio nokautom početkom druge runde, ovog puta gledatelji su mogli vidjeti puno izjednačeniju borbu, no isto tako borbu gdje je ostao dojam da smo od obojice mogli vidjeti puno više.

Podosta pasivan početak prekidnut je s dva munjevita pojedinačna udarca Pagea, koji su bili takvi da su oba puta Limu kratko poslali na stražnjicu. Brazilac nije bio ugrožen, no svakako je ostao upozoren, što je rezultiralo rušenjem te njegovom parteraškom dominacijom cijelu drugu polovicu runde. Runde koju je bilo jako teško bodovati. Lima je puno više vremena imao sve pod kontrolom, no ona dva Pageova udarca su svakako ostavila jak efekt na sve koji su borbu pratili.

Druga runda donijela je okršaj s distance uz povremene napade, gdje je Page bio borac koji je pokazivao više inicijative, dok Lima kao da je čekao situaciju gdje će mu se Page otvoriti. Imao je Lima jednu odličnu priliku, gotovo presliku situacije u kakvoj je završio njihovu prvu međusobnu borbu, no ovog puta je njegov aperkat za dlaku promašio bradu Pagea, koji se uspio brzo izvući iz situacije u koju ga je Brazilac doveo odličnim low kickom.

Treću rundu Lima je vjerojatno čisto uzeo, budući da je nakon izjednačene prve polovice runde, provedene na nogama, odveo borbu na parter i tamo odradio još jednu kontrolu, uvjeren kako je napravio dovoljno za bodovima osigurati drugu pobjedu nad Pageom.

To se ipak nije dogodilo, budući da se dva suca bodovala 29-28 u korist Britanca, koji je tako osvetio svoj jedini poraz u karijeri, nakon čega je prozvao prvaka Yaroslava Amosova. Lima nije bio zadovoljan odlukom, kao što neće biti niti svi oni koji su ga podržavali, no neki dojam je kako je ovo bila vrlo neizvjesna borba u kojoj je tek treća runda čisto pripala Limi, dok su prve dvije mogle otići na obje strane. Limini podržavatelji svakako će se referirati i na statistiku, koja poprilično ide u prilog bivšem prvaku.

U sunaslovnoj borbi priredbi Leah McCourt je jednoglasnom odlukom sudaca savladala Jessicu Borgu, dok je borba između Roberta Whiteforda i Andrewa Fishera prekinuta nakon nehotičnog uboda u oko. Luke Trainer je prekidom sredinom druge runde savladao Yannicka Bahatija, dok je Tim Wilde bio bolji od Yvesa Landua.

Linker
18. travanj 2024 03:34