Ostalo

Bellator će dozvoliti Lyotu Machidi da završi karijeru onako kako on želi

Lyoto Machida

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bliži se kraj još jedne ogromne MMA karijere prepune velikih rezultata

Svima je jasno kako borci uz čije smo šampionske dane upoznavali MMA polako završavaju svoje karijere. Mnogi od njih su to napravili. Neki na pravi način u pravom trenutku, dok su neki ipak predugo rasprodavali svoj ugled i ime. Puno toga je ovisilo o tome pod kakvim su ugovorom i s kojom promocijom.

Bellator se tu do sada iskazao kao promocija vrlo pogodna za legende sporta. Promocija koja ih rado prima u svoje redove te koja vrlo pažljivo radi na matchmakingu, nakon što se primijetiti kako su isti prošli svoje najbolje dane. Jedan od takvih svakako je danas 43-godišnji Lyoto Machida.

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije te izazivač u srednjoj kategoriji je posljednje tri borbe izgubio. No, one od Gegarda Mousasija i Phila Davisa izgubio je podijeljenim sudačkim odlukama, dok je tek Ryan Bader u travnju prošle godine bio uvjerljiv. Ipak, tako negativan niz nikako nije dobar za borca u njegovim godinama, posebno nakon što je u Bellatoru startao s dvije pobjede. Naravno da onda slijedi pitanje kakvi su njegovi planovi, a njih je otkrio predsjednik Bellatora Scott Coker u razgovoru za MMA Junkie.

"On se želi boriti i ponovno ćemo ga uposlili. Dobit će borbu u ožujku ili travnju. Želimo da se do tada sve naše zvijezde barem jednom bore. Imao je u posljednje vrijeme neke poraze, no prošao je kroz seriju pravih ubojica. Nije to prošlo dobro za njega, no osjećamo da još uvijek ima ponešto toga za ponuditi", rekao je Coker, koji izuzetno cijeni sve legende na svom rosteru pa tako i Brazilca, koji je uvijek bio primjer pravog sportaša.

"On je napravio jako puno toga za ovaj sport. Za mene je on legenda i mi ćemo mu dozvoliti da karijeru završi onako kako on želi", još je potvrdio Coker.

Machida je u karijeri upisao 26 pobjeda i 11 poraza, a neki njegovi nokauti, posebno oni koje je ostvario protiv Randyja Couturea i Vitora Belforta svakako su dio riznice najboljih poteza u MMA povijesti. U UFC-u se borio od 2007. do 2018. godine, a titulu prvaka poluteške kategorije je osvojio 2009. godine, savladavši Rashada Evansa. Jednom ju je uspio i obraniti. Kasnije se borio i za titulu srednje kategorije, no protiv tada neporaženog Chrisa Weidmana nije mogao.

Linker
25. travanj 2024 00:11