UFC

Lyoto Machida ponovno u UFC-u? Menadžer tvrdi da se sprema treća borba protiv ‘Shoguna‘

Machida vs. Rua

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Iako ima 44 godine i četiri uzastopna poraza, ni ‘Shogun‘ nije u najboljim danima

Veteran i legenda MMA sporta Lyoto Machida UFC je napustio 2018. godine, a u trenutku napuštanja bio je povezao dvije uzastopne pobjede. Sudeći prema riječima njegovoga menadžera, Machidu bi mogli još jednom gledati u UFC-u.

Lyoto Machida je uistinu legendarno ime, a najznačajnije razdoblje njegove karijere jest oko 2010. godine kada je u svome ‘‘primeu‘‘ nastupao pod okriljem UFC-a. Ne samo da je nastupao nego je i bio prvak poluteške kategorije, a titulu mu je uzeo Jon Jones 2011. godine na UFC 140 eventu te je ostalo povijest.

Iako Machida sada ima 44 godine i u nizu je od četiri poraza u Bellatoru, njegov menadžer Jorge Guimaraes rekao je da je UFC zainteresiran za Machidu zbgo UFC 283 eventa koji se održava u Brazilu:

‘‘Kada sam čuo da ‘Shogun‘ radi svoju posljednju borbu u Riu, odmah sam nazvao Huntera Campbella i ponudio trilogiju protiv Lyota. Hunter mi je rekao da su prvotno imali na umu upariti ‘Shoguna‘ s nekim poput Tysona Pedra, no svidjela mu se moja ideja i rekao je da će razgovarati s Danom. Nema uopće sumnje da bi brazilska publika željela gledati taj meč. Dva prvaka, dvije legende ovog sporta. ‘Shogun‘ je već ‘Hall Of Famer‘, a i Lyoto to zaslužuje‘‘, rekao je Guimares za Sherdog.

Inače, Machida i ‘Shogun‘ su se borili već dva puta, prvi put 2009. godine kada je pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom odnio Machida, a drugi put 2010. kada je pobijedio ‘Shogun‘ nokautom.

S obzirom da su obojica pred mirovinom, možda bi bilo lijepo ponovno ih gledati u kavezu u prisjetiti se nekih prošlih vremena u UFC-u.

Linker
20. travanj 2024 08:55