Ostalo

Bellator krenuo ozbiljnije plaćati, čak petorica boraca s velike priredbe spremili šest znamenki

Corey Anderson
 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Očito je Bellator odlučio poslati poruku borcima kojima razmišljaju o promjeni sredine

Već prije same Bellator 268 priredbe, održane prije nešto manje od dva tjedna, Corey Anderson podigao je dosta prašine izjavom kako je za dvije borbe u Bellatoru zaradio više nego tijekom preko šest godine duge karijere u UFC-u. Mnogima je to zvučalo nevjerojatno, unatoč činjenici da Bellator za razliku od UFC-a nema ekskluzivni ugovor s jednim sponzorom pa svatko do borilišta te u njemu smije na sebi imati neograničeni broj reklama.

Ipak, do sada je nominalno druga najveća MMA promocija isplaćivala podosta manje honorare od svoje glavne konkurencije. Posljednji dokazi govore u prilog tome kako se neke stvari po tom pitanju mijenjaju. U javnost su tako izašli honorari za sudionike Bellator 268 priredbe, gdje možemo vidjeti kako neki borci, prije svega petorica koji su uprihodili šesteroznamenkaste dolarske iznose, mogu biti itekako zadovoljni.

Najviše je pripalo prvaku poluteške kategorije, Vadimu Nemkovu, koji je za nastup u polufinalu Grand Prix turnira dobio 250 tisuća dolara. Najzadovoljniji borac cijele priredbe, unatoč poraza od Nemkova, sigurno će biti Julius Anglickas. Litavac je dobio 150 tisuća dolara, što je neusporedivo najveći honorar njegove dosadašnje karijere. Sudionici druge polufinalne borbe također će biti zadovoljni. Corey Anderson je za svoj ekspresno odrađen posao protiv Ryana Badera dobio 200 tisuća dolara, gdje je polovica bonus za pobjedu, dok je Bader, aktualni prvak teške kategorije, ostao na 150 tisuća.

Peti borac koji je zaradio sto ili više tisuća dolara je Benson Henderson. Bivšem UFC prvaku je unatoč porazu od Brenata Primusa pripalo 150 tisuća dolara. Primus se, iako je bivši prvak, očito još nije pobrinuo za bolji ugovor pa je on zaradio 50 tisuća.

Vrijedni spomena su još honorari Dovletdzhana Yagshimuradova, borca eliminiranog u četvrtfinalu Grand Prixa, koji je zaradio 70 tisuća te čovjeka koji ga je savladao, Karla Albrektsona, kojem je pripalo 20 tisuća manje. Mukhamed Berkhamov je zaradio 60 tisuća dolara, a Henry Corrales 50.

Linker
25. travanj 2024 09:19