Ostalo

Bellator otkrio predvodnike priredbe u Dublinu, ‘Mini Conor‘ i Patchy Mix u glavnoj borbi večeri

James Gallagher
 Dan Cooke/Alamy/Alamy/Profimedia
3Arena u Dublinu početkom 11. mjeseca ugostit će zanimljivu priredbu u režiji Bellatora

Petog dana u jedanaestom mjesecu ove godine Bellator će održati priredbu u Dublinu. Event naziva Bellator 270 dobio je glavnu i sunaslovnu borbu večeri, a radi se o dva vrlo zanimljiva meča. U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se Patricky ''Pitbull'' Freire (23-10, 14-8 Bellator) i Peter Queally (13-5-1, 2-1 Bellator) dok će priredbu predvoditi obračun bantamaša Jamesa Gallaghera (11-1, 8-1 Bellator) i Patchyja Mixa (14-1, 3-1 Bellator).

Irac James Gallagher trenutno je šestorangirani borac Bellatorove ljestvice izazivača u bantam kategoriji. 24-godišnji ''Strabanimal'' gotovo cijelu svoju dosadašnju MMA karijeru odradio je u Bellatoru, a trenutno je u nizu od četiri pobjede zaredom. Jedini poraz u karijeri doživio je u kolovozu 2018. godine kada ga je Ricky Bandejas nokautirao u prvoj rundi. Gallagher inače trenira u irskom SBG-u, a nerijetko ga nazivaju kopijom Conora McGregora kao i ''Mini Conorom'' zbog načina ponašanja i ''trash talka'' kojim se služi. Ipak, kada je način borbe u pitanju, Gallagher je osjetno drukčiji borac jer za razliku od ''Notoriousa'' preferira parter te je čak devet od ukupno 11 pobjeda ostvario submissionom. Eventualnom pobjedom protiv Mixa došao bi jako blizu prilici za napasti pojas koji je trenutno u vlasništvu Sergija Pettisa.

28-godišnji Patchy Mix s druge strane također je jedan od najvećih Bellatorovih talenata. Amerikanac kao i njegov protivnik ima samo jedan u porazi karijeri, a doživio ga je u rujnu 2020. godine protiv Juana Archulete. Zadnji nastup imao je 7. svibnja ove godine kada je savladao Alberta Moralesa submissionom u trećoj rundi. Mix se tada zapravo trebao boriti protiv Gallaghera, no ''Strabanimal'' je borbu otkazao iz nepoznatih razloga. Puno je ''zle krvi'' između Mixa i Gallaghera koji su se više puta prepucavali putem raznih medija, a nadamo se kako borba neće ponovno otpasti. Inače, Mix je također majstor partera te je 10 puta pobijedio submissionom.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo revanš između ''Pitbulla'' i Irca Petera Queallyja. Dvojac se borio na Bellator 258 priredbi u svibnju ove godine, a tehničkim nokautom nakon završetka druge runde slavio je Queallyja. Borba je zapravo prekinuta od strane doktora zbog posjekotine koju je zadobio Freire. Stariji brat poznatijeg Patricija ''Pitbull'' Freirea porazom od Queallyja ušao je u gubitnički niz od dva uzastopna poraza, a prije toga bio je u sjajnom nizu od sedam pobjeda. Nekadašnji izazivač za pojas Bellatorove lake kategorije te finalist Bellatorova i Rizin-ova turnira u lakoj kategoriji nada se u Irskoj vratiti pobjedama.

Peter Queally sigurno neće bit lak zalogaj na domaćem terenu. Borac iz SBG-a trenutno je na dvije pobjede u nizu i zauzima četvrto mjesto ljestvice izazivača u lakoj kategoriji (Patricky Freire je na prvom mjestu dok je njegov brat aktualni prvak). Queally se borio po raznoraznim europskim i ruskim promocijama, a pod okriljem Bellatora debitirao je 2019. godine izgubivši od Mylesa Pricea podijeljenom sudačkom odlukom. Nakon toga zaredao je dvije pobjede i ukoliko ponovno savlada ''Pitbulla'', sigurno je kako će tražiti priliku za napasti pojas.

Bellator je izuzev ove dvije borbe najavio još pet borbi za preliminarni dio priredbe, a trenutno poznati raspored možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 14:38