Ostalo

Bellatorov predsjednik ne odustaje: ‘Pobjednik našeg turnira bit će najbolji poluteškaš svijeta‘

TOKYO, JAPAN – DECEMBER 28, 2019: Bellator MMA President Scott Coker attends a weigh-in ceremony ahead of the Bellator 237 main card heavyweight bout between Russian MMA fighter Fedor Emelianenko and his American rival Quinton Jackson, the cross-promotional event between Bellator MMA and the Rizin Fighting Federation scheduled to take place at Saitama Super Arena on December 29. Valery Sharifulin/TASS,Image: 490101107, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Valery Sharifulin/TASS/Profimedia
 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA Valery Sharifulin/Tass/Profimedia
Mišljenje Scotta Cokera po pitanju Bellatorove poluteške kategorije nije se promijenilo

Nakon što je održana Bellator 268 priredba, poznati su finalisti njihovog Grand prix turnira poluteške kategorije. Nekako je to ispao dvojac koji su kladionice prije početka turnira tamo i vidjele, Vadim Nemkov i Corey Anderson. Anderson je to izborio podosta dominantno, posebno u polufinalu protiv Ryana Badera, dok je Nemkova njegov polufinalni protivnik podosta namučio. No, izdržao je i može se pripremati za veliku borbu.

Njih su se dvojica tako istaknuli kao elita Bellatora, ali po mišljenja njihovog predsjednika i cijelog svijeta. Naime, Scott Coker već je ranije tijekom ove godine više puta iznio svoj stav o Bellatorovoj poluteškoj kategoriji i on se nije promijenio.

"Apsolutno sam uvjeren u to i dalje", rekao je Coker nakon priredbe, kad je bio upitan drži li još do svog stava kako Bellator ima najjači roster poluteške kategorije na svijetu.

To je tvrdio nakon što su u svoje redove doveli Anthonyja Johnsona i Yoela Romera, no projekt s njihovim nastupom na turniru je propao. Romero je otkazao prije susreta s Johnsonom. Johnson je prošao prvi krug, ali je onda i on otkazao borbu protiv Nemkova. Ipak, unatoč tome, po Cokeru će pobjednik ovog turnira moći sam sebe smatrati najboljim poluteškašem svijeta.

"Ovo je bila prava krema boraca do 93 kilograma i tko god osvoji taj turnir, on je za mene najbolji poluteškaš svijeta", zaključio je Coker.

Coker naravno ima pravo na svoje mišljenje, kao što ima pravo na ovaj način promovirati svoje vlastite borce. No, nekako nam se Blachowicz, Rakić, Prochazka, Teixeira i ekipa ipak trenutno čine kao veća imena. Ili možda samo UFC radi bolji marketing istih? Nažalost, međupromocijskih borbi neće biti pa da uistinu možemo saznati tko je u ovom trenutku bolji.

Linker
21. travanj 2024 21:56