Ostalo

Bellatorov prvak Nemkov branit će naslov protiv nekoć jednog od najboljih UFC-ovih poluteškaša

Vadim Nemkov
 Screenshot (YouTube, Bellator)
"Ovo će biti njihov revanš. Već su imali sjajnu i tijesnu borbu..."

Vadim Nemkov svoju će prvu obranu naslova imati protiv Phila Davisa. Potvrdio je to predsjednik Bellatora Scott Coker u razgovoru za MMA Junkie portal.

Iako je dio fanova vjerovao da bi pojas poluteške kategorije mogao napasti Corey Anderson, bivši TOP 5 UFC borac koji je u Bellator debiju zaustavio Melvina Manhoefa, Coker je objasnio zašto će se u velikom meču ipak naći Davis.

"Mislim da je Anderson odradio sjajan posao. Napravio je ono što je i trebao, ali ne mislim da će biti idući izazivač. Njemu treba možda još jedna pobjeda i onda ćemo ga staviti u kavez s aktualnim prvakom. On je pojačao naš roster i zato sam oduvijek govorio da imamo najbolju polutešku na svijetu. On je vrlo važan dio zbog kojeg to možemo reći", započeo je Coker pa dodao:

"Davis je već imao sjajnu borbu s Nemkovom. Znači da će ovo biti njihov revanš. Phil je bio sjajan od tada, a njihova prva borba bila je tijesna. Mislim da se odvila u Izraelu i da je to bio rat u kavezu. Pored toga, iza Phila je sjajna pobjeda protiv Lyota Machide. Da, mislim da bi on trebao biti idući na redu", objasnio je predsjednik Bellatora.

Davis je trenutno na nizu od tri pobjede, a posljednji poraz doživio je upravo od Nemkova koji ga je u studenom 2018. pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

S druge strane, 28-godišnji Rus slavio je u posljednjih sedam nastupa, a do titule je stigao u kolovozu kada je u drugoj rundi tehničkim nokautom zaustavio Ryana Badera i od njega preuzeo Bellatorovu titulu.

Linker
19. travanj 2024 21:38