Ostalo

Bellatorov prvak odbrusio Gordonu Ryanu: ‘Uništio si zdravlje steroidima, a sada nas sve želiš povući za sobom‘

Gordon Ryan i Johnny Eblen

 Â©inpho/evan Treacy/Imago Sportfotodienst/Profimedia, Instagram (gordon Ryan)
Zalagati se za apsolutnu legalizaciju tih sredstava u borilačkom sportu vjerojatno nije najpametnija ideja, pogotovo u sportovima udaračkog tipa

Raskid suradnje između UFC-a i USADA-e u proteklih je nekoliko dana vruća tema, a mišljenja su oko ovoga jako podijeljena. Neki ovo smatraju korakom unazad, dok drugi podržavaju korištenje dopinga u borilačkom sportu. Pobornik ove druge skupine jest, naravno, trenutno najbolji ‘‘grappler‘‘ svijeta Gordon Ryan.

Neki je dan Ryan rekao kako pozdravlja takvu odluku te smatra da doping može isključivo pomoći sportašima, a danas je dobio odgovor od Bellatorovog prvaka srednje kategorije, Johnnyja Eblena.

‘‘Hej brate, postoji razlog zašto je tvoje zdravlje loše i to ima puno veze s tim što ti želiš biti ‘zabavljač‘. Sportaši su također ljudi i postoji i život nakon borbe. Steroidi i ostala sredstva za poboljšanje performansi uništavaju mogućnost da normalno funkcioniraš kako stariš. Uzeo si ta sranja i sad si zaglavio, pokušavaš nas sve povući sa sobom‘‘, napisao je Eblen na svom Instagram profilu.

‘‘Jedna je stvar uzimati steroide i ‘grapplati‘, a druga stvar je kada vas mogu udariti rukama, nogama, laktovima i udarati nogama u facu. Lako ti je pričati ta sranja o steroidima kada se baviš ‘grapplingom‘, a ne borbom‘‘, dodao je.

Ukoliko pratite ‘‘grappling‘‘, poznato vam je da Ryan konstantno ima zdravstvene probleme te je nerijetko i hospitaliziran. Najčešće su u pitanju problemi s trbuhom, no je li to direktno povezano s korištenjem steroida, to znaju vjerojatno samo on i njegov liječnik.

Kako god, zalagati se za apsolutnu legalizaciju tih sredstava u borilačkom sportu vjerojatno nije najpametnija ideja, pogotovo u sportovima udaračkog tipa kao što je i sam Eblen rekao.

Linker
25. travanj 2024 04:26