Ostalo

Bivša UFC borkinja otvorila dušu: ‘Rekla sam treneru da nosim njegovo dijete, a on me izbacio iz dvorane‘

Marcos Batista i Viviane Pereira
 screenshot
Vrlo stresno iskustvo doživjela je aktualna borkinja Invicta FC promocije

Vivane Pereira krajem 2016. godine pristupila je UFC-u kao tada vrlo perspektivna 23-godišnja neporažena borkinja. Već u prvom nastupu savladala je bivšu izazivaču Valerie Letourneau, a nakon toga i Jamie Moyle. Onda su uslijedila dva poraza te iznenađujuća odluka UFC-a da joj neće ponuditi novi ugovor. Poraze je doživjela od Tatiane Suarez i Yan Xiaonan, jedne tadašnje, a jedne aktualne top borkinje slamka kategorije.

Sreću je odlučila pronaći u Invicti te se putem te promocije vratiti u UFC, no u krajem 2018. doživjela je i treći poraz u nizu. Sredinom 2019. napokon pobjeda i nada u pozitivnu seriju. A onda, baš kad je u svijetu krenula COVID-19 pandemija, nju je dočekala u početku radosna vijest koja joj se pretvorila u noćnu moru. Viviane je zatrudnjela sa svojim dugogodišnjim trenerom, s koji je isto tako dugo bila u vezi.

"Odjednom sam neočekivano ostala trudna. Kad sam mu rekla za trudnoću, on je istog trenutka rekao da ne želi dijete, blokirao nas na svaki mogući način i izbacio me iz tima. Još uvijek izbjegava svoje pravne obaveze i ne pojavljuje se na sudu. Zaista je komplicirano, ni na koji način nije pomogao meni ili bebi", rekla je Viviane u razgovoru za MMA Fighting, dodavši kako je ostala šokirana i zatečena:

"Mislila sam da će moje majčinstvo izgledati drugačije, budući da sam u vezi s ocem djeteta bila otkako mi je 15 godina. Počeo me trenirati kad mi je bilo 12, a hodati smo krenuli kad mi je bilo 15 godina. Sve je bilo u redu i onda se samo promijenilo i to nakon što smo 12 godina bili zajedno."

Isti portal pokušao je kontaktirati trenera Marcosa Batistu iz Dragon Kombat tima, koji nije bio raspoložen za bilo kakav komentar. On je inače uz Viviane bio na svakoj njenoj dosadašnjoj borbi.

Viviane je tako već dvije godine bez borbe, budući da je u prosincu prošle godine postala majka sina Ravija. Sad čeka poziv Invicte za novi nastup, a međuvremenu radi neke male poslove te održava treninge i seminare. I ono najvažnije, pokušava se na sudu izboriti za alimentaciju.

Hrabra odluke bila je zadržati dijete u takvim okolnostima, no poput prave borkinje odlučila se izboriti. I na tome joj treba itekako čestitati.

Linker
24. travanj 2024 04:24