UFC

Brendan Schaub pomogao djeci u prometnoj nesreći: Manijakalni otac pokušao je ubiti cijelu obitelj

Brendan Schaub
 screenshot (YouTube)
Bivši UFC-ov borac, a danas uspješni komičar i podcaster ispričao je svoje traumatično iskustvo

Prije točno tjedan dana, bivši UFC-ov teškaš našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme, dok se vozio sa suprugom na večeru. Naišli su na prometnu nesreću, nakon čega je Brendan Schaub odlučio stati i pomoći. Na kraju se to ispostavilo kao sjajna odluka, budući da je pomogao djeci zarobljenoj u automobilu.

"Prolazili smo i odjednom sam vidio dijete od šest ili sedam godina kako se nalazi na vozilu i zove upomoć. Supruga mi je govorila da nastavim samo voziti dalje, ali ja sam rekao da se radi o djetetu i da ne mogu. Stao sam, a dječak mi je pokazao prema unutarašnjosti automobila, gdje je još dvoje djece bilo zarobljeno", započeo je Schaub priču tijekom svog podcasta, dodavši kako je supruzi rekao da ostane u automobilu, budući da su ostala vozila i dalje punom brzinom prolazila autocestom.

"Auto je bio u potpunosti uništen, a uz mene je bio još jedan čovjek, vjerujem vozač kamiona. On i ja bili smo prvi na mjestu događaja. Vidio sam dvoje djece, a ono veće je vikalo kako ne želi umrijeti. Počeo sam ga tješiti kako neće umrijeti, nakon čega smo onaj čovjek i ja pokušali otkinuti vrata, no i ona su bila zaglavljena. Razbio sam do kraja već razbijeni prozor, uklonio staklo te krenuo izvlačiti dječaka", pričao je dalje, dok je tek onda uslijedio najtraumatičniji dio:

"Dječak je krenuo zvati majku, a ja sam pogledao prema prednjem sjedištu gdje je bila žena koja je već preminula. Krv i mozak bili su posvuda, a ja sam pokušao zadržavati dječaka da gleda u mene, a ne prema tamo. Tako je mali, pogled na to bi mu vjerojatno uništio do kraja cijeli život. Zato sam mu govorio da ne gleda tamo nego u mene."

Schaub je pomogao do dolaska hitne pomoći. Žena na prednjem sjedištu bila je 26-godišnja Aimee Garcia, majka četvero djece. Sva djeca su preživjela, dok je njen pet godina stariji nevjenčani suprug pobjegao.

Poginula žena bila je dugogodišnjom žrtvom nasilja u obitelji, a do nesreće je došlo zbog toga što je njen suprug, sada između ostalog optužen za ubojstvo, skrenuo na autocestu u suprotnom smjeru, s ciljem da ubije sebe i cijelu svoju obitelj. Tada je došlo do sudara s kamionom. 26-godišnjakinja je nažalost poginula na mjestu, ali srećom je svih četvero djece prošlo bez značajnijih ozljeda.

Schaub je otkrio kako je kontaktirao tetu poginule žene, s ciljem da pokuša pomoći djeci na koji god način može. Za početak je podijelio link na "GoFundMe" akciju za pogrebne troškove, gdje je skupljen već dvostruki iznos od onog zatraženog. Dodao je Schaub kako se javio i mailom, s ciljem da pomogne na koji još god način može. Vjerujemo da je samim svojim postupkom na cesti već puno toga napravio.

Linker
25. travanj 2024 06:35