Ostalo

Bivši prvak tuži PFL za vrtoglavih 15 milijuna dolara! Evo zbog čega je podnio tužbu

Gegard Mousasi

 Joly Victor/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Gegard Mousasi, bivši UFC borac i Bellator prvak, već je dugo u lošem odnosu s organizacijom

Gegard Mousasi podnio je tužbu u iznosu od 15 milijuna dolara.

U građanskoj tužbi od 65 stranica, podnesenoj u srijedu na Okružnom sudu u New Jerseyju, Mousasi tvrdi da je došlo do kršenja ugovora te iznosi i druge optužbe protiv Bellatora koji je u vlasništvu PFL-a. Među imenovanim optuženicima su izvršni direktori PFL-a: Peter Murray, Donn Davis, Ray Sefo, Mike Koran, Jim Bramson i George Pineda.

Mousasi traži najmanje 15 milijuna dolara odštete. Ovaj 39-godišnji borac, bivši prvak Bellatora, posljednji je put nastupio u svibnju 2023., a njegovi problemi da ugovori borbu nakon što je PFL kupio Bellator i time preuzeo Mousasijev ugovor, postali su široko raspravljani kada su javno izašli na vidjelo ranije ove godine.

Dokazi u tužbi uključuju kopije e-mailova iz siječnja koje je poslao Mousasijev menadžer, Nima Sapafour, pokušavajući dobiti pojašnjenja o PFL-ovim namjerama prema njegovom klijentu. Nakon što je Mousasi javno iznio svoje frustracije i zaprijetio tužbom, organizacija je u travnju objavila da ga otpuštaju.

Tužba daje uvid u Mousasijev ugovor s Bellatorom. Prije prodaje PFL-u, Mousasi je imao ugovor koji mu je osiguravao fiksnu naknadu od 200 tisuća dolara po borbi, uz bonus od 50 tisuća dolara ako bi pobijedio prekidom – ali i zajamčenih 600 tisuća dolara ‘‘promocijske naknade‘‘ za svaku borbu.

Mousasi optužuje organizaciju za "kršenje ugovora, kršenje implicitne obveze dobre vjere i poštenog poslovanja, neopravdano bogaćenje, zahtjev za naknadu prema odjeljku 2. Shermanovog zakona o monopsoniji te optužbe vezane uz radno-pravne odnose i pogrešnu klasifikaciju zaposlenja." Tužba traži suđenje pred porotom.

Mousasi (49-9-2) je u svibnju nazvao promociju "najgorom organizacijom" i zaprijetio pravnim postupcima u intervjuu s Arielom Helwanijem. Njegov odlazak iz organizacije objavljen je ubrzo nakon toga.

Sredinom prošle godine, Mousasi je izgubio od Fabiana Edwardsa, što mu je bio drugi uzastopni poraz. Prije toga, Mousasi je bio UFC-ov borac od travnja 2013. do travnja 2017. s omjerom 9-3, a potom je prešao u Bellator gdje je ostvario omjer 7-3 uz osvajanje titule prvaka srednje kategorije.

Linker
17. listopad 2024 22:01