Ostalo

Bivši UFC-ov borac moli za pomoć; Njegova maloljetna djeca ranjena su iz vatrenog oružja, kći je u kritičnom stanju

John Howard

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
40-godišnji američki borac John Howard moli za pomoć i prikuplja donacije

Strašna vijest došla je od strane Johna Howarda (29-19-1, 7-7 UFC), nekadašnjeg UFC-ovog borca. Howard trenutno prolazi kroz ponajgore trenutke u svom životu, jer njegov sin i njegova kći ranjeni su u oružanom sukobu koji se dogodio u blizini njegovog doma.

Howard inače stanuje u predgrađu Bostona, a tijekom pucnjave koja se dogodila na ulici, njegov 11-godišnji sin Johan ranjen je u nogu, dok je u pucnjavi teže ranjena Howardova 15-godišnja kći Juliana. Ona je trenutno u kritičnom stanju i spojena je na mehanički ventilator koji joj upuhuje zrak u pluća kako bi joj pomogao s disanjem. 15-godišnjakinja je pogođena čak četiri puta, a jedan metak je okrznuo njenu glavu prema navodima Howarda.

‘‘Moja kći i dalje se bori za život! Svaka donacija koju želite dati puno će značiti. Čak i ako se uspije u potpunosti oporaviti, čeka ju dug put. Molim vas, otiđite na moju ‘GoFundMe‘ stranicu ako želite donirati. Hvala vam za vaše molitve i podršku.‘‘, napisao je potreseni Howard putem svog Instagram profila.

Howard i njegova obitelj pokrenuli su GoFundMe kampanju preko koje žele prikupiti 30 tisuća dolara kojima bi pokrili troškove liječenja i oporavke 15-godišnje Juliane. Trenutno je prikupljeno nešto više od 22 tisuće dolara, a donirati možete putem LINKA.

Uistinu strašna nesreća zadesila je djecu Johna Howarda. Juliana i Johan igrali su se na ulici netom prije nego se dogodila pucnjava na ulici, a sve je moglo kobno završiti. Osim Howardove djece, još troje punoljetnih osoba ranjeno je u toj pucnjavi.

Inače, John Howard je MMA veteran, a još 2009. godine debitirao je u UFC-u. Howard je sjajno započeo UFC karijeru i upisao je četiri pobjede u jednako toliko nastupa. Uslijedili su porazi od Jakea Ellenbergera, Thiaga Alvesa i Matta Browna, a nakon toga otpušten je iz promocije.

2013. godine Howard se vratio u UFC, porazio je Uriaha Halla i Siyara Bahadurzadu, ali u narednih pet nastupa upisao je četiri poraza i jednu pobjedu te je ponovno otpušten. Nekoliko godina Howard je nastupao i u PFL-u, a 2019. godine dogurao je do četvrtfinala PFL-ovog turnira u velter kategoriji. Posljednji MMA nastup odradio je u četvrtom mjesecu prošle godine i jednoglasnom odlukom izgubio je od Angea Loose.

Howardu želimo uspješno prikupljanje donacija, a njegovoj djeci što brži i potpuniji oporavak!

Linker
30. travanj 2024 06:58