Ostalo

(VIDEO) ‘Bodybuilder‘ naučio lekciju na teži način: Borac bantam kategorije uništio ga je u uličnoj tučnjavi

Kaan Kazgan i Savas Cebeci

 Screenshot (twitter)
Turski trener i ‘‘influencer‘‘ na društvenim mrežama odvažio se na borbu protiv profesionalnog MMA borca

Proteklih mjeseci društvenim mrežama nerijetko kruže izjave Bradleyja Martyna, američkog ‘‘bodybuildera‘‘ i YouTubera. Martyn je tip impozantne fizičke građe i težak gotovo 120 kilograma, a to ga navodi na pomisao da se može nositi s profesionalnim MMA borcima.

Martyn je nedavno izjavio kako bi ‘‘zdrobio glavu‘‘ Demetriousu Johnsonu i da mu njegovih 68 kilograma dođe ‘‘kao ručnik‘‘. Te izjave izazvale su brojne diskusije, ali većina se ipak slaže da Martyn ne bi imao gotovo nikakve šanse protiv Demetriousa Johnsona, jednog od najboljih MMA boraca u povijesti.

Demetrious Johnson čak je pokazao interes za obračunom protiv Martyna, ali velika je vjerojatnost da Bradley Martyn jednostavno privlači pažnju svojim izjavama i nikada se neće odvažiti na borbu protiv profesionalca. Za razliku od Martyna, turski fitness trener i ‘‘influencer‘‘ Savas Cebeci odvažio se na borbu protiv profesionalnog borca.

Cebeci se obračunao s Kaanom Kazganom (6-4-0), borcem koji inače nastupa u bantam kategoriji (-61 kg). Nije to bio sankcionirani meč, nego klasična tučnjava na otvorenom, a Cebeci je izvukao puno deblji kraj.

Ekspresno je Kazgan odveo borbu u parter, došao je do bočne kontrole i pretežno udarcima laktom demolirao je lice osjetno krupnijeg Cebecija. Treba istaknuti kako je 50-godišnji Cebeci 22 godine stariji od profesionalnog borca s kojim se potukao, a vjerujemo da mu takve ideje više neće padati na pamet.

Lice Savasa Cebecija bilo je preplavljeno krvlju, dok je Kaan Kazgan izašao iz tog sukoba bez ogrebotine na licu. Razlika u borilačkoj kvaliteti jednostavno je ogromna i svaki ‘‘bodybuilder‘‘ koji u budućnosti pomisli prozivati profesionalne MMA borce, trebao bi proučiti snimku ove borbe. Kazgan je inače borac koji je karijeru otvorio upisavši četiri uzastopna poraza, ali nakon toga je preokrenuo svoju karijeru i trenutno uživa niz od šest uzastopnih pobjeda. Naravno da se pobjeda nad Cebecijem neće pisati u profesionalni ‘‘score‘‘, ali Kazgan je podučio Cebecija važnoj lekciji.

Linker
30. travanj 2024 13:54