Ostalo

Bivši UFC-ov borac uhićen zbog premlaćivanja svoje djevojke: Pretukao ju je u dva navrata

Cain Carrizosa

 Screenshot (youtube, The Fighter‘s Voice)
36-godišnji Cain Carrizosa inače je profesionalni borac u lakoj kategoriji

Fizički sukob Dane Whitea i njegove supruge, zatim Phil Baroni koji je osumnjičen da je usmrtio svoju djevojku, a potom Ilia Topuria koji je u kafiću pretukao nepoznatog muškarca. Ovo su neki od ekscesa koji su pogodili MMA svijet u posljednjih desetak dana.

Treba naglasiti da je Topuria bio napadnut i njegovo prebijanje muškarca u ugostiteljskom objektu neusporedivo je s onim što je napravio Dana White npr., kao što je i Whiteov fizički sukob sa suprugom neusporediv s težinom onoga što je napravio Phil Baroni (više o tome pročitajte OVDJE).

Nažalost, još jedan MMA borac završio je na naslovnicama svjetskih MMA portala zbog neslavnog čina. Cain Carrizosa završio je iza rešetaka zbog premlaćivanja svoje djevojke u dva navrata. Carrizosa je sinoć uhićen i osumnjičen je po nekoliko točaka optužnice, među kojima se nalaze dvije za nasilje, jedna za pljačku i jedna za obiteljsko nasilje.

Prema policijskom izvještaju do kojeg su došli reporteri MMA Junkieja, Carrizosa je pretukao svoju djevojku kod koje je došlo do pojave konvulzija kao posljedica premlaćivanja. Konvulzije su nenormalna električna izbijanja u mozgu (grčenja).

Konvulzije mogu nastati kao posljedica bilo kojeg poremećaja koji izravno (direktno) ili neizravno (indirektno) zahvaća mozak, kao što su niska vrijednost šećera u krvi, kalcija, magnezija ili vitamina B6 (piridoksin), te niska ili visoka vrijednost natrija u krvi. Upala moždanih ovojnica (meningitis) također može izazvati konvulzije. Ostali uzroci su oštećenje mozga zbog nedostatka kisika, krvarenje u mozgu, porođajna ozljeda, razvojne anomalije mozga ili apstinencija od tvari na koju se razvila ovisnost. Konvulzije je ponekad teško prepoznati. Obično se ruke i noge ritmički trzaju; mogu se javiti pokreti žvakanja ili ukočen pogled. Ponekad dođe do nagle promjene disanja i srčane akcije. (informacije preuzete s MSD medicinski priručnici za pacijente).

Carrizosu se povezuje i s fizičkim napadom iz trećeg mjeseca 2022. godine. Tada je ista djevojka udarena u potiljak, pala je na cestu, odvučena je na stazu i ostavljena bez svijesti. Kasnije se borila s raznim napadajima, glavoboljama i mučninama. Djevojka je policiji objasnila da se nikad prije nije borila s napadajima, te da su uslijedili tek nakon ova dva slučaja fizičkog napada.

Carrizosa je sada priveden, a prema izvještaju, njegovo pravo ime zapravo je Cain Castillo. Kroz svoju MMA karijeru, nastupao je kao Cain Carrizosa, a upisao je 11 pobjeda i pet poraza. Dvaput se borio pod okriljem UFC-a gdje je upisao dva poraza. Chris Wade i Leonardo Mafra porazili su ga 2014. i 2015. godine., nakon čega je otpušten iz UFC-a. 2013. godine upisao je pobjedu na Bellator 102 eventu, porazivši Juana Qeusadu u drugoj rundi.

2019. godine Cain Carrizosa borio se i na Cage Warriors 109 eventu, a protivnik mu je bio Jai Herbert, trenutno UFC-ov borac lake kategorije. Herbert je Carrizosu/Castilla nokautirao u prvoj rundi borbe. Carrizosa je posljednji nastup upisao u prvom mjesecu 2022. godine, a Josh Wick porazio ga je nokautom u prvoj rundi.

Sada mu slijedi teška pravna bitka i vjerojatno teška i dugotrajna zatvorska kazna ako mu se dokažu gore navedena kaznena djela. Nadamo se da s njime završavaju ovakve vijesti iz MMA svijeta, jer ova pauza od većih evenata iznjedrila je pretežno loše vijesti koje pripadaju crnoj kronici.

Linker
15. travanj 2024 05:24