Ostalo

Bivši UFC-ov prvak emotivnom se porukom oprostio od oca: ‘Počivaj u miru, tata...sve ti opraštam‘

Tito i Samuel Ortiz

 Instagram/Tito Ortiz
‘Sada je gore, na nebu. Nadam se da će ga Bog prihvatiti, mislim da hoće jer je u meni napravio dobrog čovjeka‘, rekao je Ortiz

U povijesnim knjigama slobodne borbe Tito Ortiz upisan je kao jedan od UFC-ovih pionira, bivši prvak (pet obrana naslova) poluteške kategorije, te jedna od prvih velikih zvijezda koju je iznjedrila najjača svjetska MMA organizacija, a čije je suparništvo s Chuckom Liddellom obilježilo ranu fazu američke promocije. U prosincu 2019. godine posljednji je put ušao u oktogon (i pobijedio Alberta Del Rija), a u utorak se oglasio putem svog Instagram profila. Povod njegovom oglašavanju, nažalost, nije bio sportske već osobne prirode. Umirovljenom američkom borcu, naime, preminuo je otac Samuel, a od njega se oprostio emotivnom porukom u kojoj je iznio niz teških detalja iz svog privatnog života.

"Bio je ovo doista težak dan za mene, u 11.10 preminuo mi je otac. Imao je 84 godine i bio je liječeni ovisnik o heroinu. Kad sam bio mlađi samo sam želio očevu ljubav, ali je nikada nisam imao. Međutim, ja ga još uvijek volim. Prije 15 godina sam otišao do njega i pitao ga zašto je radio sve to što je radio i zašto mu je droga bila važnija od obitelji. Nikada nisam dobio odgovor na to pitanje, nikad nisam dobio ispriku. Bilo je zaista teško, bio sam svjetski prvak, a ja sam samo htio očevo priznanje, da mi kaže da je ponosan na mene, da me zagrli i kaže mi da me voli. Počivaj u miru oče. Sada je gore na nebu, nadam se da jest. Nadam se da će ga Bog prihvatiti, mislim da hoće jer je u meni napravio dobrog čovjeka", rekao je, između ostalog, Ortiz u videozapisu kojeg je objavio na svom Instagramu, a u opisu svoje objave napisao je: "Ovo je od srca za mog oca Samuela Ortiza. R.I.P. Tata, opraštam ti.

Linker
28. travanj 2024 03:28