UFC

Dana White oštro po legendama UFC-a: ‘Oni su glupani, najgori ljudi s kojima sam radio, htjeli su uništiti organizaciju!‘

Dana White

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Vrlo je lako odgovorio na pitanje je li ikad zdušno navijao protiv nekoga

Dana White je imao priličan broj javnih okršaja, ali malo ga je tko razjario više od Tita Ortiza i Randyja Couturea.

Nije tajna da bivši UFC prvaci više nisu na Whiteovoj božićnoj listi čestitki, da tako kažemo, a obojica su prekrižili šefa na svoj način. Ortiz se često borio za bolju plaću dok je postao zvijezda unutar oktogona kao jedan od UFC-ovih istaknutih igrača tijekom ranih 2000-ih, dok je Couture zapravo napustio promociju i napustio naslov u teškoj kategoriji 2007. godine zbog spora oko ugovora.

White nije zaboravio ova omalovažavanja i nije oklijevao imenovati Ortiza kada su ga pitali je li ikad bilo boraca pod UFC-ovim okriljem protiv kojih je on aktivno navijao.

“Tito Ortiz... kad su se on i Chuck Liddell borili. Kao promotor, ne biste trebali imati navijački interes. Jedva sam čekao mu Chuck nalupa guzicu. Sto posto. Pogotovo, u tako kritičnom trenutku razvoja sporta i razvoja UFC-a, vjerojatno postoje dva tipa koja su apsolutno pokušala uništiti kompaniju u to vrijeme, a to su bili Tito Ortiz i Randy Couture. Dva najgora borca s kojima je ikad bilo posla.”

Ortiz i Couture su zajedno s Liddellom sudjelovali u nekim od najvažnijih borbi u povijesti UFC-a, iako su nesuglasice oko novca i drugih pitanja nastavile zatezati njihov odnos s Whiteom. Danas su dva člana pionirskog krila UFC Kuće slavnih u biti izopćeni iz promocije.

U jednom su trenutku Ortiz i White čak trebali boksati jedan protiv drugoga, spektakl koji je propao, a obje su strane krivile drugu što se borba nije dogodila. Čak i sada, White dodatno prezire Ortiza kad god se pomene "The Huntington Beach Bad Boy".

"Ovdje je problem s Titom. Tito je samo stvarno glupo ljudsko biće. On uopće nije inteligentan. On je jako, jako je**no glup, počnimo odatle. Samo ga poslušajte kada govori. Tito, znaš da si glup", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 20:32